Android 8.0 Komt Naar Huawei P9 En Huawei Mate 8

Huawei-P9-LeicaHuawei heeft een lijst gepubliceerd waarop alle toestellen staan die een update naar Android 8.0 (Oreo) krijgen. Het valt op dat in deze lijst ook de Huawei P9 uit 2016 en zelfs de Huawei Mate 8 uit 2015 staan. Goed nieuws dus.

Huawei heeft niet de beste reputatie als we het hebben over het uitbrengen van software-updates. De Chinese fabrikant lijkt hier nu echter wat aan te willen doen, want Huawei brengt steeds vaker beveiligingsupdates uit en wil Android 8.0 (Oreo) nu uitrollen naar wat oudere toestellen.

Uit een update-schema die Huawei heeft gepubliceerd blijkt dat de fabrikant een Oreo-update wil uitrollen naar de vlaggenschip-smartphones van eind 2015 en begin 2016. Wanneer de Huawei Mate 8 en Huawei P9 de Oreo-update ontvangen is niet duidelijk, maar het zal ergens in de komende weken tot maanden gebeuren.

Het lijkt er op dat Huawei inziet dat het uitbrengen van software-updates erg belangrijk is. Vooral de wat geavanceerdere gebruikers stappen sneller over naar een fabrikant die vaker Android-updates uitbrengt. Met het vaker uitbrengen van Android-updates kan Huawei mogelijk nog meer consumenten overhalen een Huawei-toestel te kopen. Momenteel staat Huawei achter Samsung en Apple op de derde plek van de smartphonemarkt.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.