HMD Global Introduceert Vijf Nieuwe Nokia-smartphones

Nokia8SiroccoHMD Global heeft tijdens de Mobile World Congress maar liefst vijf nieuwe smartphones geïntroduceerd. Het gaat om de Nokia 8 Sirocco – limited edition, Nokia 7+, Nokia 6, Nokia 8110 en de Nokia 1. Drie van de nieuwe smartphones zijn lid van Google’s Android One partnerprogramma. Dankzij Android One ontvangen de toestellen regelmatig beveiligingspatches en sneller Android-updates.

Nokia 8 Sirocco – limited edition
De Nokia 8 Sirocco – limited edition heeft een compact en simpel ontwerp, met gebogen randen en dunne schermranden. Volgens HMD Global is dit toestel de mooiste smartphone van het bedrijf tot nu toe. De smartphone heeft een 5,5-inch scherm en een 13 megapixel dual-camera met 2x optische zoom. Met de Pro Camera modus kun je zelf alle instellingen van de camera aanpassen.

nokia-8-Sirocco

De Nokia 8 Sirocco – limited edition is vanaf mei verkrijgbaar voor 749 euro.

Nokia 7+
De Nokia 7+ beschikt onder andere over een 6-inch scherm met een Full HD+ resolutie en een 18:9-beeldverhouding, een 12MP + 13MP dual-camera van Zeiss met 2x optische zoom, een 16 megapixel camera aan de voorkant en dualSIM-ondersteuning. De smartphone verschijnt op de markt in de kleuren Black-Copper en White-Copper voor een adviesprijs van 399 euro.

nokia-7-2018

Nokia 6 (2018)
HMD Global heeft ook een vernieuwde versie van de populaire Nokia 6 aangekondigd. Deze nieuwe uitvoering is compacter en moet maar liefst 60 procent sneller zijn dan zijn voorganger. Ook gaat de accu langer mee en kun je de accu sneller opladen. De smartphone heeft een 5,5 inch Full HD-scherm, een Snapdragon 630-processor, 3GB of 4GB werkgeheugen, 32GB of 64GB opslagruimte, een USB-C poort en dualSIM-ondersteuning. De Nokia 6 draait op een kale versie van Android Oreo en krijgt een vanaf adviesprijs mee van 279 euro. Voor de uitvoering met 4GB werkgeheugen betaal je 299 euro. De smartphone is vanaf april verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

nokia-6-2018

Nokia 1
De Nokia 1 is een budget-smartphone die draait op Android Go. Android Go is een lichtere versie van Android die speciaal is gemaakt voor toestellen met minder dan 1GB werkgeheugen. De Nokia 1 beschikt over zeer matige specificaties, maar moet dankzij Android Go nog wel vlot draaien.

nokia-1

Je kunt het uiterlijk van de Nokia 1 aanpassen met zogeheten Xpress-on covers. Deze covers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en kunnen dankzij het gebruikte polycarbonaat tegen een stootje. De Nokia 1 kost 89 euro en is verkrijgbaar in de kleuren Warm Red en Dark Blue.

Nokia 8110
HMD Global heeft met de Nokia 8110 opnieuw een oud toestel nieuw leven ingeblazen. De nieuwe telefoon kost 79 euro en maakt gebruik van een uitschuifbaar klepje om het toetsenbord te beschermen. Het toestel heeft ondersteuning voor 4G en WiFi en komt op de markt in de kleuren Traditional Black en Banana Yellow.

nokia-8110

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.