Nokia X20 En X10 Worden Zonder Oplader Geleverd

HMD Global heeft eerder deze maand de Nokia X20 en de Nokia X10 aangekondigd. Nu blijkt dat de fabrikant de nieuwe smartphones levert zonder oplader in de doos. Steeds meer fabrikanten leveren geen oplader bij hun smartphone, onder het motto “beter voor het milieu”. Maar uiteraard zal kostenbesparing minstens net zo’n grote rol spelen.

De Nokia X20 en X10 zijn nieuwe mid-range smartphones die minstens drie jaar software-updates krijgen en twee dagen meegaan op één acculading. De Nokia X20 beschikt over een 6,67-inch FullHD+ LCD-scherm, een Snapdragon 480 5G-processor, 8GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte die je kunt uitbreiden met een microSD-kaart, een 4.470 mAh accu, een vingerafdrukscanner aan de zijkant, een 3.5mm koptelefoonaansluiting, een 32MP selfie-camera en een vierdubbele rear-camera met een 64MP hoofdlens, een 5MP groothoeklens, een 2MP dieptelens en een 2MP macrolens. De smartphone krijgt een adviesprijs mee van 379 euro.

De Nokia X10 beschikt grotendeels over dezelfde specificaties, maar moet het doen met 6GB werkgeheugen, 64GB of 128GB opslagruimte, een 8MP selfie-camera en een 48MP hoofdlens. De Nokia X10 kost 309 euro.

HMD Global heeft nu laten weten dat de Finse fabrikant milieuvriendelijker te werk gaat. “Er zit geen plastic oplader in de 100% composteerbare doos, waardoor we de ecologische impact van de Nokia X20 verminderen.

Fabrikanten besluiten steeds vaker om een oplader achterwege te houden, omdat vrijwel iedereen thuis al een oplader heeft liggen. Toch kan dit nog wel irritant zijn, want veel oudere opladers hebben nog geen ondersteuning voor snelladen. Dus koop je bijvoorbeeld een nieuw toestel die met 50W kan snelladen en besluit de fabrikant om geen oplader in de doos te doen, dan kun je de snellaadfunctie niet optimaal benutten als je thuis alleen een 20W oplader hebt liggen.

Wat vinden jullie van het besluit om opladers steeds minder vaak mee te leveren?

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.