Samsung Galaxy S9 en S9+ Officieel Geïntroduceerd

Samsung-Galaxy-S9De Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft zojuist de Galaxy S9 en de Galaxy S9+ officieel aangekondigd tijden de Mobile World Congress in Barcelona. Je kunt de nieuwe vlaggenschepen gelijk bestellen.

De afgelopen weken zijn vrijwel alle details van de Galaxy S9 en S9+ uitgelekt, waardoor we tijdens de presentatie voor weinig verrassingen zijn komen te staan. Zo is de smartphone qua uiterlijk en formaat vrijwel gelijk gebleven aan de Galaxy S8 en S8+. De Galaxy S9 heeft een 5,8-inch scherm en de Galaxy S9+ heeft een 6,2-inch scherm. Beide schermen hebben een resolutie van 1440 bij 2960 pixels.

De grootste verbeteringen zijn de krachtigere Exynos 9810-processor, de verbeterde camera, de nieuwe positie van de vingerafdrukscanner en de stereo-speakers. Zo zit de vingerafdrukscanner nu niet meer naast de camera, maar onder de camera. Ook heeft de smartphone nu aan beide kanten van het scherm een speaker. Deze stereo-speaker is afgesteld door AKG en is 40 procent luider dan de Galaxy S8-speaker. Wat ook leuk is is dat de 3.5mm koptelefoonaansluiting nog gewoon aanwezig is.

De nieuwe Exynos 9810-processor moet ervoor zorgen dat de accu langer meegaat dan de accu van de Galaxy S8. Ook is de accu via draadloos opladen weer sneller vol dan voorheen. Uiteraard is de processor ook sneller, maar hier zul je in praktijk weinig van merken, aangezien de Galaxy S8 al heel erg snel is. Intern vinden we verder 4GB (S9) of 6GB (S9+) werkgeheugen, 64GB uitbreidbare opslagruimte en een 3000mAh (S9) of 3500mAh (S9+) accu. De behuizing is waterdicht (IP68).

Camera
De Galaxy S9 heeft een 12 megapixel camera met een variabele diafragma van f/1.5 en f/2.4. Een lager nummer zorgt voor meer lichtinval, waardoor je betere foto’s kunt maken in donkere omgevingen. Met de camera is het ook mogelijk om video’s met 960 frames per seconde op te nemen. Hierdoor kun je superslowmotion video’s maken.

Samsung-Galaxy-S9-camera

De Galaxy S9+ heeft een dual-camera met een vaste diafragma. De tweede camera heeft een groothoeklens waardoor je bredere foto’s kunt maken. Ook kun je met de dual-camera een ‘bokeh’ of blur-effect op de achtergrond van je foto’s creëren.

Beide toestellen draaien op Android 8.0 (Oreo) met de nieuwste versie van Samsung Experience, Samsung’s eigen schil.

De Samsung Galaxy S9 krijgt een adviesprijs mee van 849 euro en de Galaxy S9+ kost 949 euro. Je kunt nu al een bestelling plaatsen. Bestellingen die voor 8 maart zijn geplaatst worden op 9 maart geleverd. Vanaf 16 maart zijn de smartphones overal in Nederland verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit de kleuren blauw, zwart en paars.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.