Gevaarlijke Bug Op Google Pixel XL Sinds Android 8.1 (Oreo)

Google-Pixel-XLDe Android 8.1 (Oreo)-update voor de Google Pixel XL heeft helaas niet alleen maar verbeteringen met zich meegebracht. De update is namelijk voorzien van een potentieel gevaarlijke bug.

Sinds de Android 8.1 Oreo-update is er een probleem bij het opladen van de Google Pixel XL. De software vraagt namelijk om het verkeerde wattage wanneer de smartphone aan de lader gelegd word. De Pixel XL ontvangt 40% meer vermogen van de lader dan eigenlijk overeen gekomen.

Wanneer de accu minder dan 50% opgeladen is zou de lader 18W (9V/2A) aan het toestel moeten leveren. Door de nieuwe bug vraagt de software echter 25W (9V/2,8A). Op het scherm van de smartphone zal de ‘snel laden’ notificatie een aantal keer aan en uit gaan, omdat de standaard lader gelukkig is beveiligd tegen het ‘overladen’ en tijdens het laden automatisch naar een lagere stand over gaat. Je zou denken dat er wel grote gevolgen kunnen zijn bij niet beveiligde opladers, maar de bug lijkt alleen voor te komen bij Google’s eigen lader.

Uit berichten op het forum van Google blijkt dat de bug al een tijdje bestaat, maar Google heeft nog geen oplossing uitgerold voor dit probleem.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.