Nog Steeds Onduidelijkheid Over Ontwerp Opvouwbare Samsung-smartphone

Samsung-Galaxy-XSamsung werkt al jaren aan een opvouwbare smartphone, die we waarschijnlijk begin 2019 eindelijk te zien krijgen. Geruchten over de smartphone zijn al verschillende keren opgedoken, maar het is nog altijd onduidelijk voor welk ontwerp Samsung uiteindelijk kiest. Ook spreken de laatste geruchten over een gelimiteerde uitgave in 2019.

Na toestellen met een groot scherm en een hoge screen-to-body ratio kijken wij alvast uit naar de volgende trend, opvouwbare smartphones. Verschillende fabrikanten werken al aan dergelijke toestellen, waaronder de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung. Het voordeel van opvouwbare smartphones is het extra grote scherm wanneer je het toestel uitklapt. Ingeklapt heeft het toestel een normaal formaat.

Het ontwikkelen van een opvouwbare smartphone is echter niet eenvoudig. Het maken van een buigbare behuizing is vrij gemakkelijk, maar bij het ontwikkelen van een buigbaar scherm lopen de fabrikanten nog tegen problemen aan. Samsung is daarom verschillende varianten aan het testen om te kijken wat de beste oplossing is. De fabrikant heeft twee varianten tijdens de CES getoond aan een beperkt aantal mensen. Pas in juni zal Samsung beslissen welk ontwerp uiteindelijk zal worden gebruikt.

Wanneer de buigbare smartphone eenmaal is afgerond zal er een gelimiteerde uitrol plaatsvinden. Net zoals Samsung dat deed met de Galaxy Round in 2013. Ondertussen werkt concurrent Huawei ook hard aan een buigbare smartphone.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.