Deze Nokia-toestellen Ontvangen Face Unlock-functie Na Update

Nokia8SiroccoHMD Global zal een update uitrollen naar de Nokia 7 Plus, Nokia 6.1 en de Nokia 8 (Sirocco). Na het ontvangen van deze update krijgen gebruikers toegang tot de Face Unlock-functie. Dit heeft Nokia via Twitter bekendgemaakt in antwoord op een vraag.

Steeds meer smartphones zijn uitgerust met gezichtsherkenning, een functie die kan worden gebruikt om je toestel mee te ontgrendelen. Ondanks dat een vingerafdrukscanner nog altijd veiliger is dan gezichtsherkenning voegen smartphonefabrikanten steeds vaker gezichtsherkenning toe op hun toestellen. Zelfs Samsung zou volgens de geruchten bij de Galaxy S10 de irisscanner willen vervangen met een 3D-sensor. Uiteraard kun je er nog steeds voor kiezen gewoon de vingerafdrukscanner te gebruiken.

De toestellen van Nokia kunnen natuurlijk niet achterblijven. Zo blijkt uit een reactie op Twitter dat de Nokia 7 Plus, Nokia 6.1 en de Nokia 8 (Sirocco) de komende maanden alle drie een update ontvangen die Face Unlock-mogelijkheden zal toevoegen op de smartphones.

Wanneer de updates zullen worden uitgerold is niet duidelijk. De enige indicatie die we hebben is “de komende maanden”. De update kan dus snel komen, maar het is ook goed mogelijk dat we nog een aantal maanden geduld moeten hebben. We verwachten dat de Face Unlock-functie zit verwerkt in de Android P-update.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.