Huawei P9 Krijgt Geen Android 8.0 (Oreo)

Huawei-P9-LeicaEerder dook er een bericht op waarin stond dat de Huawei P9 een update zal ontvangen naar Android 8.0 (Oreo). De Nederlandse PR-afdeling van Huawei heeft echter aangegeven dat dit nepnieuws is en dat het bedrijf de Oreo-update niet zal uitrollen naar de Huawei P9.

In dit artikel werden een aantal toestellen vermeld die een update zouden ontvangen naar Android 8.0 (Oreo). Tussen de toestellen stond onder andere de Huawei P9 uit 2016. Eerdere berichten gaven echter aan dat dit toestel de Oreo-update niet zou krijgen en dit blijkt nu inderdaad te kloppen. De website AndroidWorld heeft voor de zekerheid navraag gedaan bij de Nederlandse PR-afdeling van Huawei. De website ontving de onderstaande reactie.

Er is een flinke lijst van smartphones die recent een update naar Oreo hebben gekregen. De P8 lite 2017 en de P10 lite ontvingen beiden een update naar Android Oreo. Voor de P8 lite 2017 begon de uitrol naar alle gebruikers rond half juni van dit jaar. De gebruikers van de P10 lite konden, iets eerder, in de eerste helft van juni de update verwachten. Ook de Mate 10 lite ontving in de eerste helft van juni een update naar Oreo. De genoemde data zijn startdata van de uitrol, het duurt dan altijd nog even voordat iedereen de update heeft ontvangen. Voor de P9 zijn geen plannen voor een update naar Oreo. De Mate 9, P10 en P10 plus ontvingen ook al eerder de update naar Oreo.

De Huawei P9 krijgt dus echte geen update naar Android 8.0 (Oreo).

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.