Sharp Introduceert Aquos Zero Met Eigen OLED-scherm

Sharp-Aquos-ZeroSharp heeft een nieuwe smartphone aangekondigd. De zogeheten Aquos Zero is de eerste smartphone van Sharp die beschikt over een OLED-scherm uit eigen fabriek. Sharp wil later ook OLED-schermen aan andere fabrikanten leveren.

De Sharp Aquos Zero beschikt over een 6,2-inch OLED-scherm met een notch en een resolutie van 2992×1440 pixels. Het scherm kan hdr-beelden weergeven volgens de Dolby Vision-standaard. De behuizing is waterdicht en meet 154x73x8,8mm. De smartphone weegt dankzij een frame van magnesiumlegering en het gebruik van koolstofvezel slechts 146 gram.

Intern vinden we een Snapdragon 845-processor, 6GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte en een 3130mAh accu. Aan de achterkant zit een 22,6 megapixel camera met een f/1.9-lens. Aan de voorkant zit een 8 megapixel camera. De smartphone draait op Android 9.0 (Pie).

Het is interessant dat de Japanse fabrikant OLED-schermen wil leveren aan andere smartphonefabrikanten. Momenteel zijn Samsung en LG namelijk vrijwel volledig verantwoordelijk voor de OLED-schermen in smartphones. Een nieuwe speler op deze markt kan zorgen voor meer concurrentie en dus lagere prijzen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.