“Huawei Komt Dit Najaar Met HongMeng OS Smartphone”

HuaweiDe Chinese krant Global Times meldt dat Huawei dit najaar een mid-range smartphone op de markt zal brengen die draait op Huawei’s eigen besturingssysteem HongMeng OS. De fabrikant zal de smartphone mogelijk al deze week tonen tijdens een ontwikkelaarsconferentie.

Huawei zou met de smartphone consumenten en ontwikkelaars willen voorbereiden op de komst van het nieuwe besturingssysteem. De smartphone krijgt in China een adviesprijs mee van 2000 yuan, omgerekend ongeveer 260 euro. Huawei verwacht miljoenen exemplaren van de smartphone te verkopen.

Huawei zal de smartphone volgens de bron deze week tijdens een ontwikkelaarsconferentie in de Chinese stad Shenzhen presenteren. Tijdens deze conferentie zal Huawei het vooral hebben over iot-toepassingen en industriële apparatuur. De eerste apparaten die op de markt verschijnen met het HongMeng OS zijn waarschijnlijk tv’s van dochtermerk Honor.

Huawei ziet HongMeng niet als vervanger van Android, maar wel als een besturingssysteem die gebruikt kan worden als Huawei bijvoorbeeld geen Android meer mag gebruiken. Eerder leek dit het geval nadat de VS Huawei op de zwarte lijst zetten, omdat Huawei zich schuldig zou maken aan spionage. Inmiddels is het handelsverbod versoepeld en ziet de toekomst van Huawei er weer een stuk rooskleuriger uit.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.