Samsung Galaxy Note 10-serie Officieel Aangekondigd

Samsung_Galaxy_Note_10_Plus_S-PenNa maanden van geruchten is het dan eindelijk zover. Samsung heeft de Galaxy Note 10-serie officieel aangekondigd. De vlaggenschip-phablet heeft een nieuw uiterlijk, verbeterde hardware en nieuwe functies gekregen.

De Galaxy Note 10-serie bestaat uit twee toestellen, namelijk de reguliere Galaxy Note 10 en de grotere Galaxy Note 10 Plus. Samsung wil met deze toestellen een elegant design combineren met krachtige specificaties en productiviteitstools. Zo kunnen gebruikers dankzij een vernieuwde DeX eenvoudig wisselen tussen een smartphone- en pc-ervaring, dankzij nieuwe camera-functies professionele video’s maken en bijvoorbeeld in de Samsung Notes-app handgeschreven notities converteren.

Qua uiterlijk lijken de Note 10 en Note 10 Plus veel op elkaar, maar er zijn wat verschillen tussen het formaat, werkgeheugen en de accu. De Galaxy Note 10 beschikt over een 6,3-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2280 x 1080 pixels, een Exynos 9825-processor, 8GB werkgeheugen, 256GB opslagruimte, een in-display vingerafdrukscanner, een 10MP selfie-camera, een 3.500 mAh accu, een 3.5mm koptelefoonaansluiting en dual-SIM ondersteuning. Achterop vinden we een driedubbele camera met een 12MP groothoeklens, een 16MP ultragroothoeklens en een 12MP telelens.

De Samsung Galaxy Note 10 Plus heeft een 6,8-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 3040 x 1440 pixels, een Exynos 9825-processor, 12GB werkgeheugen, maximaal 512GB opslagruimte die je kunt uitbreiden met een microSD-kaart, dezelfde camera’s en een 4.300 mAh accu. De Note 10 Plus beschikt over een ToF-camera voor gezichtsherkenning en uitbreidbare opslagruimte, twee opties die bij de reguliere Note 10 ontbreken.

Samsung_Galaxy_Note10+_Auraglow

De toestellen hebben ondersteuning voor 45W opladers die de accu in 30 minuten volledig kan opladen. In de doos vinden we echter een 25W oplader. Dankzij Wireless PowerShare kun je de Note 10 overigens gebruiken om apparaten zoals de Galaxy Watch en Galaxy Buds draadloos op te laden.

De Note 10-serie heeft een aantal verbeterde functies gekregen. Zo zijn de mogelijkheden van Samsung DeX uitgebreid, heeft de S Pen Air Actions gekregen waarmee je handelingen kunt uitvoeren zonder de smartphone aan te raken, kun je je handschrift direct omzetten naar digitale tekst en heeft Samsung de volledig nieuwe functie Link to Windows toegevoegd. Met Link to Windows kunnen gebruikers met één klik verbinding maken met hun Windows 10-pc. Daar kunnen ze meldingen zien, berichten verzenden en ontvangen en recente foto’s bekijken zonder te pauzeren om naar hun telefoon te kijken. Als laatste zijn er een hoop interessante camera-functies aanwezig die er voor moeten zorgen dat je professionele video’s kunt maken.

De Samsung Galaxy Note 10 met 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte krijgt een adviesprijs mee van 949 euro. De Note 10 Plus 12GB/256GB kost 1099 euro. Voor de variant met 512GB opslagruimte betaal je 1199 euro. Mensen die de Galaxy Note10 of Galaxy Note10+ vooruitbestellen, ontvangen 100 euro extra inruilwaarde bovenop de dagwaarde van de smartphone die ingeruild wordt.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *