Doro 8080 Is Android-smartphone Voor Senioren

Doro-8080-headerHet seniorenmerk Doro heeft tijdens de IFA beurs in Berlijn een nieuwe Android-smartphone geïntroduceerd die is gemaakt voor ouderen. De bediening is extra eenvoudig, zodat ouderen met weinig “smartphone-ervaring” toch een volwaardige Android-smartphone kunnen gebruiken.

De Doro 8080 beschikt over een vrij standaard uiterlijk, met een 5,7-inch HD+ scherm en een fysieke thuisknop. In deze thuisknop zit de vingerafdrukscanner verwerkt. Aan de achterkant vinden we een 16MP camera met daaronder een assistentie-knop, waarmee je direct stapsgewijze begeleiding kunt inschakelen als dit nodig is. Daarnaast is de virtuele assistente Eva aanwezig. Eva werkt samen met de Google Assistent en geeft suggesties die passen bij wat je wilt doen. De smartphone moet luid en duidelijk geluid leveren en kan overweg met gehoortoestellen (HAC).

De Doro 8080 beschikt intern over een Snapdragon 439 octa-core processor, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte die je kunt uitbreiden met een microSD-kaart, een 3200 mAh accu, een NFC-chip en een 5 megapixel selfie-camera. De smartphone draait op Android 9.0 (Pie) en verschijnt later deze maand in Nederland op de markt voor 349 euro.

Doro-8080-zwart

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.