Microsoft Surface Duo Is Android-smartphone Met Twee Schermen

Microsoft_Surface_DuoMicrosoft heeft tijdens een presentatie meerdere Surface-producten aangekondigd, waaronder een opvouwbare Android-smartphone met twee schermen. Microsoft zal de Surface Duo in de zomer van 2020 op de markt brengen.

De tweede Android-smartphone van Microsoft ziet er veelbelovend uit. De Microsoft Surface Duo heeft twee 5,6-inch schermen met een 360-graden scharnier in het midden. Hierdoor kun je de schermen beide kanten opklappen. Het gebruik van twee losse schermen in plaats van één groot buigbaar scherm, zoals bij de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X het geval is, maakt de Surface Duo een stuk minder kwetsbaar. Door op elk scherm een andere app te openen kun je heel eenvoudig multitasken. Ook zorgt de software van Microsoft ervoor dat je taken, zoals het schrijven van e-mails, naadloos kunt overzetten naar Windows-apparaten om vervolgens op een groter scherm door te werken.

De Surface Duo draait op een aangepaste versie van Android 9.0 (Pie). Wanneer je het toestel kantelt toont het onderste scherm een toetsenbord en het bovenste scherm de app waarin je kunt werken. Om de beste Android-ervaring te leveren heeft Microsoft samengewerkt met Google.

Behalve dat de smartphone beschikt over een Snapdragon 855-processor, weten we verder nog niks over de specificaties. Ook weten we nog niet hoeveel de Surface Duo gaat kosten en of de smartphone ook in Nederland op de markt zal verschijnen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *