Android 10-update Moet Gezichtsherkenning Op Samsung-smartphones Verbeteren

Samsung-Galaxy-S10-Face-IDHet ontgrendelen van je smartphone via gezichtsherkenning is een functie die we op steeds meer smartphones terug zien. In veel gevallen werkt deze functie met statisch beeld via de selfie-camera, wat niet de meest veilige manier is. Vanaf Android 10 zal Samsung de gezichtsherkenning op zijn toestellen in ieder geval een stuk veiliger maken.

Gezichtsherkenning is een snelle en eenvoudige manier om je smartphone te ontgrendelen. Sommige smartphones, zoals de Pixel 4, gebruiken extra 3D-sensoren om de functie extra veilig te maken, maar veel smartphones gebruiken enkel de selfie-camera. Ook bij de Galaxy S10 is dit het geval. Daarom heeft Samsung extra opties toegevoegd in Android 10 en One UI 2.0 om de gezichtsherkenning veiliger te maken.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om de ‘Snellere gezichtsherkenning’ uit te schakelen, maar in Android 10 zijn ook opties toegevoegd om de ‘beveiliging’ aan te scherpen. Zo kun je straks ook de gezichtsherkenning gebruiken wanneer je een hoed of zonnebril draagt. Daarnaast is een functie toegevoegd om misbruik te voorkomen wanneer de eigenaar slaapt. Zo moet de eigenaar zijn of haar ogen open hebben om de gezichtsherkenning te laten werken. Uiteraard is het nog steeds niet zo veilig als gezichtsherkenning met 3D-sensor, maar elke verbetering is mooi meegenomen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.