Google Pixel 4 en 4 XL Officieel Aangekondigd

Google-Pixel-4Google heeft de Google Pixel 4 en 4 XL eindelijk officieel aangekondigd tijdens het Made by Google-evenement. De nieuwe smartphones beschikken onder andere over betere camera’s, nieuwe gezichtsherkenning en krachtige specificaties.

Tijdens het jaarlijkse Made by Google-evenement toont het bedrijf de nieuwste hardware, inclusief de nieuwste versie van de Pixel-smartphone. We zijn inmiddels aangekomen bij de Pixel 4 en Pixel 4 XL, die beschikken over verbeterde camera’s, de nieuwste hardware, verbeterde gezichtsherkenning en uitgebreide Google Assistent functies.

De Google Pixel 4 XL beschikt over een 6,3-inch scherm met een 19:9-beeldverhouding en een QHD-resolutie van 3040 bij 1080 pixels. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 90 Hz, wat voor vloeiendere beelden moet zorgen. De glazen behuizing heeft een IP 68-certificaat en intern vinden we een Snapdragon 855-processor, 6GB werkgeheugen, 128GB of 256GB opslagruimte en een 3700mAh accu. Een 3.5mm koptelefoonaansluiting en een vingerafdrukscanner ontbreken.

De Pixel 4 heeft een 5,7-inch scherm met een 18:9 beeldverhouding en een Full HD-resolutie van 2160 bij 1090 pixels. Intern vinden we dezelfde processor, 6GB werkgeheugen, 64GB of 128GB opslagruimte en een 2800 mAh accu.

Google-Pixel-4-XL

Zowel de Pixel 4 als de Pixel 4 XL beschikken over een dual-camera met een 12,2 MP hoofdlens en een 16MP telelens voor 2x optische zoom. Softwarematig zou de smartphone in staat zijn om 8x te zoomen zonder zichtbaar kwaliteitsverlies. Aan de voorkant vinden we een 8MP selfie-camera en een Time of Flight-camera voor geavanceerde gezichtsherkenning. De selfie-camera heeft een portretfunctie en een Night Sight-nachtmodus. Twee infrarood sensoren en een Soli-chip moeten zorgen voor geavanceerde gezichtsherkenning. Deze chip is ook nodig voor Motion Sense, een functie die handwegingen kan detecteren. Hierdoor kun je door de interface en verschillende apps navigeren met handgebaren zonder dat je de smartphone hoeft aan te raken.

Als laatste speelt de Google Assistent een belangrijke rol. Deze werkt bij de Pixel 4 (XL) namelijk volledig ‘on-device’. Hierdoor vinden er geen vertragingen plaats en kan de assistent tot wel tien keer sneller taken uitvoeren.

De Pixel 4 en Pixel 4 XL komen op de markt in de kleuren ‘Clearly White’, ‘Just Black’ en ‘Oh so Orange’. De Pixel 4 met 64GB opslagruimte kost 749 euro. De Pixel 4 XL met 128GB opslagruimte kost 849 euro. De smartphones kosten 100 minder dan hun voorgangers.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.