Android Krijgt Binnenkort Splitscreen Multitasking

Google Pixel CEerder leek het er op dat Android 6.0 Marshmallow al zal worden voorzien van splitscreen multitasking, omdat deze functie al eens opdook in een betaversie van Android 6.0. Uiteindelijk bleek dit niet het geval, maar Google heeft nu laten weten wel te werken aan deze functie.

Na de lancering van de Pixel C-tablet kreeg de tablet veel kritiek, omdat er geen ondersteuning voor splitscreen multitasking aanwezig is. Deze functie moet het mogelijk maken om meerdere vensters tegelijk te openen en dus meerdere taken tegelijk uit te voeren. Nu kan de tablet echter maar één taak tegelijk uitvoeren, niet ideaal voor een tablet die de laptop moet vervangen.

Ook is multitasking niet echt een nieuwe functie, zo heeft Samsung al jaren ondersteuning voor multitasking in zowel de smartphones als de tablets van de fabrikant. Ook LG heeft al een vergelijkbare functie. Het wachten is nu op Google om de functie standaard in Android te bouwen.

Andrew Bowers, hoofd van Google’s consumentenhardwaredivisie, heeft nu laten weten dat Google druk bezig is met splitscreen multitasking maar dat het nog niet bekend is wanneer deze functie zal worden uitgebracht voor de Pixel C-tablet.

Het is aannemelijk dat multitasking als nieuwe functie zal worden geïntroduceerd in Android N, de opvolger van Android 6.0. De lancering van deze nieuwe Android versie verschijnt op zijn vroegst in het najaar van 2016, wat nog een lange tijd wachten is. Mogelijk besluit Google om een tussentijdse update uit te rollen om de Pixel C-gebruikers tevreden te houden.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.