Swatch Wil Meer Smartwatches Uitbrengen

Smart Touch Zero OneDe Zwitserse horlogefabrikant Swatch wil meer smartwatches op de markt brengen. Swatch heeft eerder al de Touch Zero One geïntroduceerd, maar ceo Nick Haywek zegt dat de naam van de smartwatch genoeg ruimte overlaat voor “Touch Zero Five, Zero Nine”.

Ons product heet de Touch Zero One, en dat geeft genoeg ruimte voor Touch Zero Five, Zero Nine. De Touch Zero One is niet het einde van de reeks.” Dit heeft ceo Nick Haywek gezegd tegenover het Zwitserse Tages-Anzeiger.

Haywek heeft ook laten weten dat de Touch Zero Two volgend jaar tijdens de Olympische Spelen in Rio zal worden gelanceerd. Voor die tijd zal er nog een andere smartwatch worden gelanceerd die onder andere over een nfc-chip beschikt.

Swatch wil niet gaan concurreren met de Android smartwatches of de Apple Watch, maar richt zich meer op specifiekere functies. Zo is de Touch Zero One gericht op volleyballers. De smartwatch kan onder andere de stappen tellen, de verbrande caloriën tellen en de kracht van je slag meten. Haywek is dan ook niet onder de indruk van de Android en iOS smartwatches.

Hun grote gevecht wordt gevoerd in de verkoop van smartphones. De Apple Watch is een interessant stuk speelgoed, maar geen revolutie. Wij daarentegen verkopen een product waar je plezier aan hebt, maar dat niet beweert alles te kunnen en een revolutie teweeg te zullen brengen. Het is en blijft een horloge.

bron [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *