“ZTE Werkt Aan Android Wear-smartwatch ZTE Quartz”

ZTE_QuartzVolgens de geruchten werkt de Chinese fabrikant ZTE aan zijn eerste Android Wear-smartwatch. De zogeheten ZTE Quartz is te zien op de bovenstaande afbeelding.

Op een gelekte promotieafbeelding zien we de eerste Android Wear-smartwatch van ZTE. De ZTE Quartz is ook al opgedoken in de officiële Bluetooth-database met typenummer ZW10. Veel specificaties ontbreken nog, maar we weten wel dat de smartwatch is voorzien van een eigen 3G-verbinding. Hierdoor is de ZTE Quartz niet afhankelijk van een smartphone- of wifi-verbinding. Vermoedelijk kan je zelfs telefoongesprekken voeren met de smartwatch.

De ZTE Quartz werkt met Android 4.3 of hoger en iOS 8.2 of hoger. Vorige maand liet topman Lixin Cheng al weten dat het bedrijf werkt aan een smartwatch met een langere accuduur. Hoogstwaarschijnlijk sprak hij toen over de ZTE Quartz.

Het is niet bekend wanneer ZTE de smartwatch op de markt zal brengen, maar de fabrikant heeft al wel een contract gesloten met een Amerikaanse provider voor de verkoop van de wearable. Vermoedelijk hoeven we dan ook niet heel lang meer te wachten voordat we de ZTE Quartz officieel te zien krijgen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.