Ayrzon: UT-studenten Werken Aan AR-bril Van 29 Euro

aryzon-ar-brilStudenten van de Universiteit Twente (UT) hebben een augmented reality-bril ontworpen die voor 29 euro op de markt moet verschijnen. Volgens de studenten zijn de resultaten vergelijkbaar met de Hololens van Microsoft

De vijf studenten, Leon Schipper, Maarten Slaa, Kay Hoogsteder, Niels Ruiter en Alex Ceha zijn met hun bedrijf Aryzon een crowdfunding campagne gestart op Kickstarter.com. De kopers van de AR-bril moeten een app installeren om de bril te kunnen gebruiken. De bedenkers van de Aryzon hopen dat de goedkope bril zorgt voor een wijdverspreid gebruik van augmented reality.

“Er bestaat nog geen enkele soortgelijke bril die zo betaalbaar is. Een museum investeert bijvoorbeeld niet in ar-brillen voor hun bezoekers als deze duizenden euro’s kosten. Met onze betaalbare oplossing wordt ar interessant en betaalbaar voor iedereen met een smartphone. We concurreren niet met de Hololens van Microsoft maar vullen de markt juist aan.”, aldus Leon Schipper. “Enkele extreem complexe functies ontbreken, maar doordat Aryzon een selectie biedt van de functionaliteit van de Hololens is deze bril veel laagdrempeliger in gebruik.”

De Aryzon is volgens de makers onder andere geschikt voor het inrichten van je huis of het ervaren van webshopproducten in augmented reality. Ook is de bril ideaal voor in musea, het onderwijs of in de zorg.

Voor meer informatie over de bril of om de bril te kopen kun je terecht op de Kickstarter pagina.

via [computable]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.