Enterprise Edition Google Glass Geïntroduceerd

Google Glass Enterprise EditionGoogle’s zusterbedrijf X heeft een nieuwe versie van Google Glass geïntroduceerd. Deze slimme bril is dit keer alleen bedoeld voor bedrijven.

X is de onderzoeksafdeling van Alphabet, Google’s moederbedrijf. X heeft deze week de Enterprise Edition van Glass aangekondigd. De nieuwe versie van de bril is echter niet beschikbaar voor consumenten en alleen bedoeld voor professioneel gebruik.

De Enterprise Edition moet onder andere medewerkers in magazijnen helpen. Zo kan de bril bijvoorbeeld aangeven waar de medewerkers bepaalde pakketten moeten neerleggen. Ook moet de bril dokters en verplegers helpen om meer aandacht te besteden aan patiënten, doordat ze niet meer op een scherm of in een dossier hoeven te kijken.

De afgelopen twee jaar hebben medewerkers van Boeing, DHL en Volkswagen de Enterprise Edition van Google Glass getest. De nieuwe bril heeft een langere accuduur, snellere wifi en een betere camera dan zijn voorganger. Tijdens het gebruik van de camera zal een rood lampje branden. Hiermee hoopt het bedrijf minder kritiek te ontvangen over privacyschendingen door stiekeme opnames. Volgens Wired kost de nieuwe Google Glass tussen de 1300 en 1500 dollar.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.