De 5 concurrenten van Google Glass

Google Glass

Afgelopen maanden hebben we veel gehoord over de Google Glass, waarvoor het gebruikt kan worden maar vooral wat voor impact het op ons leven kan hebben. Voor de mensen die het ontgaan is, de Google Glass is een bril met daarin een draagbare computer verwerkt. De gebruiker kan zo functies als GPS en berichten sturen zonder telkens op de smartphone hoeven te kijken doordat er beelden in de bril verschijnen. Naast de Google Glass, zijn er ondertussen andere fabrikanten die tevens bezig zijn met draagbare technologie. Er zitten vijf interessante kanshebbers tussen die Google Glass wel eens voorbij kunnen gaan streven.

De Glass Up is vergelijkbaar met de Google Glass qua vormgeving en werking. Echter in de prijs zijn ze onvergelijkbaar, de Glass Up vraagt slechts $399 tegen de slordige $1500 van Google Glass voor de slimme bril. Dit prijsverschil komt waarschijnlijk door het ontbreken van een camera bij de Glass Up. Door een verbinding te leggen met je smartphone krijgt de Glass Up informatie van bepaalde apps binnen. Dat deze niet filmt, geeft misschien juist ook een voorsprong op de Google Glass waar mensen het idee kunnen hebben dat er constant foto’s van hun worden gemaakt.

Dan zijn er de Recon Jet met hun sportieve look en Epiphany Eyewear met een modieuze bril, die zich meer richten op een solide echte bril die zich tevens kan meten op de accessoire markt.

Telepathy-One

Natuurlijk kan het ook een stapje verder, waarom zou het überhaupt een bril moeten zijn? De Telepathy One heeft geen glazen en oogt daarmee heel futuristisch.  Het bedrijf innovega iOptik Contacts is bezig om contactlenzen te ontwikkelen met de technologie dat beelden kan genereren. Een heel interessant idee, maar dan zullen we eerst een paar jaar moeten wachten. Het ziet ernaar uit dat ook de draagbare technologie zich gaat ontwikkelen naar de markt, dus diverse varianten en prijsklassen voor diverse soorten gebruikers. Mooi zou het zijn dat er net als in de smartphonemarkt er een bloeiende fragmentatie aan Android versies zich gaat ontwikkelen in deze nieuwe markt.

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

1 Reactie

  1. Klaas schreef:

    Titel interessant genoeg om even een kijkje te nemen. Jammer dat dan in het 2e stuk meteen weer een overdreven slordige leugen wordt neergezet. Zo betaal je geen 1500 voor de Glass, dit was enkel de development versie en werd verkocht met doeleinde dat mensen het gingen testen, mogelijke apps ontwikkelen. De uiteindelijke versie zal waarschijnlijk tussen de 600 en 800 euro kosten

    Daarnaast zijn alle andere “concurrenten” een beetje erg slap uitgewerkt, lelijk qua design en sommige lijken mij alles behalve comfortabel. Recon Jet ziet er sportief uit en erg sexy alleen jammer van dat enorme blok zwart in je ooghoek de hele tijd. Epiphany ziet eruit als een goedkope 3D brill van de bioscoop en Glass up lijkt eerder op een bril die je op de werkplaats zou dragen ter bescherming. En dan niet te spreken over Telepathy die er zo oncomfortabel uit ziet…

    Ik zou zeggen, eerst zien dan geloven. Al deze genoemde concurrenten hebben wat mij betreft geen WoW factor. Ziet er slecht uit, niet mooi verwerkt en technologisch niet hoog staand. Glass staat voor mij nog steeds hoger dan de rest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.