Samsung Introduceert Gear Sport En Gear Fit2 Pro

Samsung Gear Sport en Fit2 ProSamsung heeft tijdens de IFA-beurs in Berlijn twee nieuwe sport-wearables geïntroduceerd. Het gaat om de ronde smartwatch Gear Sport en de langwerpige fitnesstracker Gear Fit2 Pro.

De consumentenelektronicabeurs in Berlijn is gestart en de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft gelijk verschillende nieuwe wearables aangekondigd. De Samsung Gear Sport is de opvolger van de Gear S3 en heeft een verbeterde waterdichtheid tot 50 meter diepte en een iets kleiner “1,2-inch” rond scherm. Ook heeft de smartwatch een ingebouwde GPS-chip om sportieve activiteiten mee vast te leggen.

Samsung is een samenwerking aangegaan met zwemmerk Speedo, om de smartwatch beter geschikt te maken voor workouts tijdens het zwemmen. Zo moet de Gear Sport registreren welke slag je doet, hoeveel afstand je aflegt en hoe efficiënt je zwemt. Bij de aanschaf van de smartwatch worden twee polsbandjes meegeleverd, een breder en een smaller bandje. In totaal zijn er bij de lancering 23 bandjes te koop. De Gear Sport is vanaf 27 oktober te koop in de kleuren zwart en blauw voor een adviesprijs van 349,99 euro.

De Gear Fit2 Pro is een fitnesstracker met een langwerpig AMOLED-scherm. De pasvorm is volgens Samsung nog beter dan de Gear Fit2, waardoor de wearable geschikt is om de hartslag van de gebruik continu in de gaten te houden. Net als de Gear Sport beschikt de Fit2 Pro over een ingebouwde GPS-chip. Ook is het mogelijk om tot 500 nummers offline op te slaan op het geheugen van de Fit2 Pro, of in combinatie met een smartphone muziek te streamen vanuit Spotify.

De Gear Fit2 Pro is net als de Gear Sport waterdicht tot 50 meter diepte. De fitnesstracker is vanaf 15 september verkrijgbaar in de kleuren zwart en zwart-rood voor een adviesprijs van 229,99 euro.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.