Fitbit Ionic Smartwatch Vanaf 1 Oktober Verkrijgbaar

Fitbit IonicFitbit heeft aangekondigd dat de Fitbit Ionic, de eerste smartwatch van het bedrijf, vanaf 1 oktober verkrijgbaar zal zijn. De smartwatch krijgt een adviesprijs mee van 350 euro.

Fitbit is een bekende speler op de markt van fitness-trackers, maar een smartwatch heeft de fabrikant nog niet eerder uitgebracht. De zogeheten Fitbit Ionic is een metalen smartwatch met een vierkant kleurenscherm en verschillende sensoren om de activiteiten van de gebruiker mee te registreren.

Zo beschikt de Fitbit Ionic over een hartslagsensor, een sensor voor het inschatten van het zuurstofgehalte in het bloed en een ingebouwde GPS-ontvanger. Dankzij de waterdichte behuizing tot een diepte van maximaal 50 meter, is de smartwatch ook te gebruiken in het zwembad.

De accu moet tot vijf dagen meegaan op één acculading en er is 2,5GB opslagruimte beschikbaar voor het opslaan van muziek. De muziek kan worden afgespeeld via een Bluetooth-headset. Ook is er ondersteuning voor NFC toegevoegd, zodat het in Amerika mogelijk is om mobiel te betalen.

De Fitbit Ionic draait niet op Android Wear, maar op Fitbit OS, een besturingssysteem dat is gebaseerd op Pebble OS. Fitbit heeft Pebble vorig jaar om deze reden overgekocht.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.