1TB MicroSD-kaart Van SanDisk Kost $449,99

SanDisk_1TB_microSD-kaartMicroSD-kaartjes krijgen een steeds grotere opslagcapaciteit, wat ideaal is voor smartphone-gebruikers met veel data. Zo heeft SanDisk sinds kort een microSD-kaart met maar liefst 1TB opslagruimte. Toch zal de 1TB MicroSD-kaart voorlopig nog niet door veel mensen gebruikt worden. Het kaartje kost op dit moment namelijk 449,99 dollar.

Maak je veel 4K-video’s of download je veel films en series, dan klinkt een 1TB microSD-kaartje best aantrekkelijk. Het kaartje van SanDisk heeft een lees- en schrijfsnelheid van 90 MB/s en 160 MB/s, wat meer dan voldoende is om films vanaf het kaartje af te spelen. Het is echter niet eenvoudig om een microSD-kaart met 1TB opslagruimte te ontwikkelen en daarom betaal je momenteel nog de hoofdprijs. Mensen die het kaartje willen kopen moeten 449,99 dollar op tafel leggen. Dit is twee keer zoveel als voor een 512GB microSD-kaart.

De prijs van microSD-kaartjes daalt altijd na verloop van tijd. Wanneer de concurrentie ook met 1TB microSD-kaartjes komt en de ontwikkelingen het mogelijk maakt om bijvoorbeeld 2TB microSD-kaartjes te ontwikkelen, dan zal de prijs van de 1TB-kaartjes flink in prijs dalen. Persoonlijk wacht ik nog een paar jaartjes en hou ik het voorlopig bij 128GB en 256GB microSD-kaartjes.

via [want]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.