Amazfit GTR-smartwatch Is Nieuwe Smartwatch Met 24 Dagen Accuduur

Xiaomi-Huami-Amazfit-GTR-smartwatchHuami (Xiaomi) heeft een nieuwe smartwatch uitgebracht. De smartwatch met de naam Amazfit GTR beschikt onder andere over een ronde AMOLED-scherm met Gorilla Glass 3 en een accuduur van maar liefst 24 dagen.

De Amazfit GTR-smartwatch komt op de markt in twee uitvoeringen, namelijk een 42mm-versie met een 1,2-inch scherm (390×390 pixels) en een 47mm-versie met een 1,39-inch scherm (454x454x pixels). De smartwatch heeft een 410mAh accu die bij normaal gebruik 24 dagen mee moet gaan. Als je alleen de horlogefunctionaliteit gebruikt gaat de accu 74 dagen mee. De 42mm-versie heeft een kleinere accu die maximaal 12 en 34 dagen meegaat.

De Amazfit GTR is waterdicht tot 50 meter diep en heeft ondersteuning voor bluetooth 5.0, nfc, gps- en glonass. De smartwatch beschikt over een hartslagmeter, een barometer, een accelerometer en een lichtsensor. De Amazfit GTR draait op een eigen besturingssysteem die op het scherm onder andere notificaties, inkomende berichten, weersverwachtingen en informatie over de huidige muziek toont.

De Amazfit GTR heeft ondersteuning voor Android en iOS en krijgt in China een adviesprijs mee van 799 yuan voor de 42mm-versie (ongeveer 104 euro) en 999 yuan voor de 47mm-versie (ongeveer 130 euro). Het is nog onduidelijk of de smartwatch ook in de Benelux op de markt zal verschijnen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.