Google Onderzoekt Gelekte Audiobestanden Van Home Speakers

Google-Home-speakersEen aantal dagen geleden schreven wij dat Google meeluistert met de gebruikers van Google’s slimme Home speakers. De media kwam hierachter nadat een klokkenluider Nederlandse en Belgische audiobestanden deelde met de VRT. Google heeft nu laten weten dat het uitlekken van deze bestanden een ernstige zaak is en dat Google een onderzoek heeft gestart.

Google heeft mensen in dienst genomen die meeluisteren naar spraakcommando’s van mensen die een Home-speaker gebruiken. Dit zou nodig zijn om de slimme assistent van het bedrijf te verbeteren. Een klokkenluider heeft echter aangegeven dat hij regelmatig intieme en persoonlijke gesprekken te horen krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruzies waar fysiek geweld aan te pas komt of aan persoonlijke zoekopdrachten.

Dat dit nieuws naar buiten is gekomen is natuurlijk niet goed voor Google’s imago. Het bedrijf heeft daarom een team ingeschakeld die moet achterhalen wie deze audiobestanden gelekt heeft. In een reactie zegt Google het volgende:

We just learned that one of these language reviewers has violated our data security policies by leaking confidential Dutch audio data. Our Security and Privacy Response teams have been activated on this issue, are investigating, and we will take action. We are conducting a full review of our safeguards in this space to prevent misconduct like this from happening again.

Volgens Google zijn er veel maatregelen genomen om de privacy van gebruikers te waarborgen. Taalexperts zouden slechts 0,2% van alle geluidsfragmenten te horen krijgen. De fragmenten zijn niet gekoppeld aan Google-accounts en de medewerkers hoeven alleen te beschrijven wat de vraag was.

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.