Dit Is De Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung_Galaxy_Watch_Active_2Samsung heeft deze week de opvolger van de Galaxy Watch Active aangekondigd. De Watch Active 2 heeft een aanraakgevoelige behuizing gekregen zodat je eenvoudiger door het besturingssysteem kunt navigeren.

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is een smartwatch voor sportieve mensen die draait op het Tizen-besturingssysteem. De behuizing is net als zijn voorganger slank en waterdicht, maar beschikt dit keer over een aanraakgevoelige behuizing. Voorheen kon je alleen het touchscreen gebruiken om door het besturingssysteem te navigeren, maar nu kun je eenvoudig scrollen met veegbewegingen aan de zijkant van de smartwatch. Dit werkt eenvoudiger en je blokkeert het 1.4-inch AMOLED-scherm op deze manier niet met je vinger.

De Galaxy Watch Active 2 komt op de markt in twee uitvoeringen, namelijk 40mm en 44mm. Intern vinden we een Exynos 9110-processor, 768MB werkgeheugen, 4GB opslagruimte en een 340mAh (44mm) of 247mAh (40mm) accu. Uiteraard heeft de smartwatch sensoren zoals een accelerometer en hartslagmeter, maar de Watch Active 2 kan ook een hartfilmpje, of ECG, maken. Een ECG kan vroegtijdig hartkwalen ontdekken bij de gebruiker. Deze functie zal overigens pas later worden toegevoegd.

De Watch Active 2 maakt verbinding via Bluetooh 5.0 en heeft een NFC-chip en ingebouwde gps. Met de nieuwe My Style-functie kun je eenvoudig een watchface selecteren die past bij de kleding die je op dat moment draagt. De smartwatch is vanaf 23 augustus te bestellen en tot 13 september krijg je een Wireless Charger Duo Pad ter waarde van 99 euro cadeau. De Watch Active 2 kost 299 euro, maar prijzen kunnen oplopen tot 419 euro afhankelijk van de gekozen materialen en het formaat van de behuizing.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.