Google Verplicht Fabrikanten Android 6.0 Volledig Te Versleutelen

schijfversleuteling-Android 6.0Volgens de website Android Police verplicht Google fabrikanten om toestellen met Android 6.0 standaard te voorzien van volledige schijfversleuteling. Dit blijk uit gelekte documenten in handen van de website.

Toestellen die met Android 6.0 (marshmallow) worden gelanceerd moeten volledige schijfversleuteling standaard hebben ingeschakeld, aldus de bron. Google zou de “encryption by default” in eerste instantie bij de lancering van Android 5.0 (lollipop) al willen verplichten, maar daar besloot de internetgigant toch van af te zien.

Implementaties die volledige schijfversleuteling ondersteunen en waarbij cryptografische berekeningen met de Advanced Encryption Standard (AES) boven de 50 mebibyte per seconde uitkomen moeten standaard worden voorzien van volledige schijfversleuteling.

Fabrikanten die toestellen lanceren met een oudere Android-versie zijn niet verplicht om de volledige schijfversleuteling toe te passen. Ook niet als deze toestellen uiteindelijk een update ontvangen naar Android 6.0. Het gaat puur om toestellen die met Android 6.0 worden gelanceerd.

via [security.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.