Dit Zijn De Grootste Vernieuwingen In Android P

Android-PGoogle heeft tijdens het ontwikkelaarsconferentie I/O de nieuwste functies van Android P getoond. Android P zal later dit jaar op de eerste smartphones verschijnen.

Nieuwe navigatie-gebaren

Eén van de uitbreidingen in Android P is de toevoeging van nieuwe navigatie-gebaren. Zo kun je de thuisknop aan de onderkant van het scherm omhoog vegen om verschillende opties te tonen. Met een halve veeg omhoog krijgen gebruikers de geopende apps, een Google-zoekbalk en hun dock met favoriete apps te zien. Met een veeg helemaal naar de bovenkant van het scherm open je het volledige app-overzicht.

Doordat nu meer te regelen is met navigatie-gebaren heeft Google de navigatiebalk onder het scherm aangepast. Tot nu toe zien we onder in beeld nog drie verschillende knoppen, maar Google heeft de functies van deze drie knoppen in Android P verwerkt in één knop in het midden van de navigatiebalk. De terug-knop verschijnt in sommige gevallen nog wel.

Niet Storen-functie

De Niet Storen-functie heeft ook een uitbreiding ontvangen. De functie die het geluid, trillingen en het scherm van de smartphone uitschakelt tijdens inkomende berichten is nu standaard in te schakelen wanneer je de smartphone met het scherm naar beneden op tafel legt. Op deze manier kun je een stuk eenvoudiger aangeven dat je even niet gestoord wilt worden.

Ook is het in Android P mogelijk om aan te geven of je notificaties van bepaalde apps alleen in je privétijd of juist op het werk wilt ontvangen.

Dashboard
Dashboard is een nieuwe functie die registreert hoe gebruikers de smartphone gebruiken. Hierdoor kun je zien hoeveel tijd je besteed aan bepaalde apps en om welke tijden je deze apps het meest gebruikt.

Op deze manier kun je jezelf beperkingen opleggen als je merkt dat je te veel tijd besteed aan bepaalde applicaties. Je kunt instellen dat Android P applicaties automatisch moet pauzeren als je de app langer dan X tijd hebt gebruikt.

Langere accuduur

Zoals bij elke nieuwe update heeft Google weer verbeteringen doorgevoerd die moeten zorgen voor een langere accuduur. Dit keer maakt Google gebruik van kunstmatige intelligentie om de accuduur te verbeteren. Zo kan Android P aan de hand van voorgaande dagen inschatten welke applicaties je waarschijnlijk wel en niet zal openen. Aan de hand van deze informatie zullen bepaalde apps op de achtergrond sneller worden afgesloten.

Kleine aanpassingen en Wind Down

Als laatste heeft Google nog een hoop kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo verschijnt een schermvergrendeling-knop in beeld als je de smartphone kantelt wanneer je een video aan het kijken bent en is een volumeschuifje te zien wanneer je de volume wijzigt met de volume-knoppen aan de zijkant van de smartphone.

Een andere grappige nieuwe functie is Wind Down. Wind Down zorgt ervoor dat je aan je gewenste slaaptijd komt. Je kunt zelf instellen hoeveel tijd je wilt slapen en in verloop van deze tijd zal het scherm van de smartphone steeds kleurlozer worden. Op een gegeven moment wordt alles op het scherm zwartwit weergegeven, waardoor het een stuk eenvoudiger moet worden om in slaap te vallen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.