Mogelijk Ondersteuning Android-apps Voor Windows

Windows Phone Android AppsEen voormalige medewerker van Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf opzoek is naar een methode om meer gebruikers aan te trekken. Hiervoor zou Microsoft overwegen om Android-apps te laten draaien op Windows Phone toestellen.

Met een marktaandeel van “slechts” 2,7 procent is Windows Phone een kleine speler op de smartphonemarkt vergeleken met Android en iOS. Om het mobiele besturingssysteem voldoende te laten groeien zal Microsoft bij de lancering van Windows 10 met een oplossing moeten komen om Android en iOS gebruikers te laten overstappen naar Windows Phone smartphones. Microsoft zou daarom overwegen om Android-apps te ondersteunen op het Windows Phone besturingssysteem.

Het ondersteunen van Android-apps kan een groot voordeel zijn voor Microsoft. Zo zijn veel populaire applicaties zoals Snapchat namelijk nog steeds niet beschikbaar voor Windows Phone gebruikers. Het heeft echter ook een nadeel. Als Android-apps kunnen draaien op Windows Phone toestellen hebben ontwikkelaars namelijk geen reden meer om native apps te ontwikkelen voor Windows Phone. Hierdoor zal de Windows app store niet meer groeien.

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.