“Kinderen Krijgen Bochel Van Veel Smartphone Gebruik”

Kinderen SmartphoneDe Australische chiropractor Dr. James Carter krijgt steeds meer ‘appnek’-patiënten in zijn praktijk. Hij waarschuwt dat steeds meer kinderen een bochel krijgen omdat ze urenlang over hun mobieltje gebogen zitten.

Van de toenemende aantal patiënten zijn de helft scholieren, waarvan sommige nog maar zeven jaar oud zijn. “Ik heb de afgelopen twee jaar veel gevallen gezien, vooral jonge schoolgaande kinderen en tieners“, aldus Carter. Mensen die urenlang met hun hoofd voorover gebogen zitten kunnen last krijgen van een ‘appnek’. “Inplaats van een voorwaartse curve, hebben de patiënten een achterwaartse curve.” Als gevolg hiervan ervaren patiënten hoofd-, nek-, schouder- en rugpijn.

Uit onderzoek blijkt dat smartphone-gebruikers ongeveer vier uur per dag op hun mobieltje kijken. Dit is 1400 uur per jaar dat de nekwervels wordt overbelast. In uitzonderlijke gevallen moet de bochel met een operatie worden gecorrigeerd. Behalve schade aan de ruggengraat kan een verkeerde houding ook zorgen voor depressie.

“Het laten rusten van je kin op je borst om op je telefoon te kijken rekt de ruggengraat en hersenstam. Dit kan de ademhaling, hartslag en bloeddruk beïnvloeden. Het kan ook inhouden dat gelukkige hormonen als endorfine en serotonine niet vrijkomen, wat mensen een onrustig gevoel geeft bij het ontwaken.”

Om dergelijke problemen te voorkomen is het aan te raden om smartphones en laptops niet te gebruiken als je op bed ligt of zit. Ook is het belangrijk om schermen op ooghoogte te houden en voldoende te bewegen.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.