“Onbeperkte Google Foto’s-opslag In Originele Kwaliteit Voor Nexus-toestellen”

Google Foto'sGoogle Foto’s geeft gebruikers de mogelijkheid om foto’s en video’s online op te slaan, waardoor je ruimte op je smartphone kunt besparen. Uit een nieuwe APK blijkt nu dat Nexus-gebruikers straks hogeresolutie foto’s en video’s kunnen uploaden zonder dat dit ten koste gaat van de opslagruimte in Google Drive.

Met Google Foto’s kunnen Android en iOS-gebruikers gratis en automatisch foto’s en video’s uploaden. Gebruikers krijgen de keuze tussen lagere resolutie (16 megapixel/1080p video) met onbeperkte opslagruimte, of originele resolutie. Voor de originele resolutie maakt Google Foto’s gebruik van de Google Drive opslagruimte.

Er zijn nu aanwijzingen gevonden dat Google een promotie wil starten speciaal voor Nexus-gebruikers. Nexus-gebruikers krijgen bij het uploaden van foto’s en video’s in originele kwaliteit namelijk geen opslaglimiet. Hierdoor moet het straks mogelijk zijn om onbeperkt 4K-video’s te uploaden, zonder dat Google de bestanden comprimeert. De huidige onbeperkte opslag-optie past de kwaliteit van de bestanden nog wel aan zodat Google ruimte kan besparen op Google’s servers. Hier hebben Nexus-gebruikers straks geen last meer van.

Google Foto’s bestaat inmiddels één jaar en heeft in die tijd ruim tweehonderd miljoen maandelijkse gebruikers aangetrokken. Deze gebruikers hebben samen 13.7 petabyte aan opslagruimte vrijgemaakt op hun apparaten. Google Foto’s heeft 1,6 miljard collages, films en animaties geproduceerd.

via [AW

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.