Ex-Nokia medewerker bouwt aan premium Android telefoons met start-up Adaia

Nokia’s ontslagen zijn bijna legendarisch, want terwijl de voormalige reus in mobiele technologie op zijn weg omhoog zit, is het niet voor iedereen een soepele overgang geweest. Gelukkig maar, want dit geeft ex-Nokia medewerkers de kans op hun eigen start-ups te ontwikkelen. Zoals de jongens van Rovio met hun succesvolle Angry Birds, Jolla met Sailfish en nu Adaia. De start-up van 16 personen wordt geleid door Heikki Sarajärvi een oud werknemer van Nokia. Zij hebben voornemens om een reeks Android toestellen te lanceren. Volgens Sarajärvi is er geen alternatief en is er daarom gekozen voor Android, iets waarvan Stephen Elop het zeer oneens mee zou zijn.

Het bedrijf Adaia wil premium Android toestellen maken die tussen de 1.000 en 5.000 euro gaan kosten. Ze zetten het daarmee neer in een prijsklasse van enkele zeer gevestigde namen in de premium business, zoals Vertu. Digitoday kreeg de kans om met een prototype te spelen. Het heeft onder andere een 4,8-inch scherm, een systeem met uitwisselbare batterijen. De telefoon gaat kennelijk ook werken onder water en tot 9000 meter boven de zeespiegel en zal ongeveer 240-250 gram wegen, dat is maar liefst 60 gram zwaarder dan de Lumia 920 of de Galaxy Note 2. Het apparaat is hier voorlopig nog niet beschikbaar, maar volgens Sarajärvi zal het toestel volgend jaar in Finland, het Verenigd Koninkrijk en de VS te verkrijgen zijn. Maar goed ook dan kunnen we hier afwachten of  alle functies van het nieuwe premium toestel de extreem hoge prijs waard is.

Via: AndroidSpin

adaia

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.