Pas Op Voor Neppe En Malafide WhatsApp-apps In De Play Store

WhatsAppElke dag downloaden duizenden mensen de WhatsApp-app uit de Google Play Store. Let echter wel op dat je de juiste app download, want er duiken regelmatig neppe versies van de WhatsApp-apps op. Deze versies zitten vol met reclame en kunnen kwaadaardig zijn.

In de Play Store staan regelmatig klonen van populaire apps, en WhatsApp is daar geen uitzondering op. Onlangs heeft één andere karakter in de naam van een ontwikkelaar ervoor gezorgd dat meer dan een miljoen mensen een neppe versie van WhatsApp hebben gedownload.

In de onderstaande afbeelding zien we dat de ontwikkelaar de naam “WhatsApp Inc.” heeft, gelijk aan de ontwikkelaarsnaam van WhatsApp zelf. De ontwikkelaar is echter creatief geweest met het tekstveld en de zogenaamde Unicode waardoor hij de beveiliging van Google kon omzeilen. De app met de naam “Update WhatsApp Messenger” leek hierdoor afkomstig van de echte WhatsApp ontwikkelaar.

Neppe WhatsApp app

De app “Update WhatsApp Messenger” is echter geen chat-app, maar een app vol met reclame. Nou is een waardeloze app met reclame niet zo’n heel groot probleem, maar een kwaadaardige ontwikkelaar zou een app bijvoorbeeld ook kunnen voorzien van malware. Let daarom goed op welke apps je download. WhatsApp heeft zelf maar 2 apps, de originele chat-app en WhatsApp Wallpaper.

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.