Facebook Gaat Tijdlijn Drastisch Veranderen

facebookFacebook wil de tijdlijn drastisch aanpassen zodat de social media site weer kan worden gebruikt waarvoor het bedoeld was. Er zullen minder nieuwsberichten en clickbait-video’s in de tijdlijn verschijnen en meer berichten van familie en vrienden.

Mark Zuckerberg heeft in een bericht op Facebook aangegeven dat het bedrijf de laatste jaren doorgeschoten is bij het voorrang geven van bedrijven en nieuwsmedia. De tijdlijn van Facebook-gebruikers worden gedomineerd door video’s en berichten van commerciële partijen. De berichten van familie en vrienden verdwijnen hierdoor al snel. Hier moet een einde aan worden gebracht.

Facebook heeft de laatste tijd veel klachten gekregen over zogenaamde “nepnieuws”. Het verspreiden van nepnieuws gebeurde vooral veel tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Door het algoritme te wijzigen zullen nepnieuws, clickbait-video’s en berichten die alleen passief worden geconsumeerd voortaan op de achtergrond verdwijnen. Goed nieuws voor de gemiddelde gebruiker, maar slecht nieuws voor nieuws sites en andere media. De media zal voortaan namelijk minder bezoekers ontvangen via Facebook.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.