Google-apps Voortaan Geblokkeerd Op Niet Gecertificeerde Apparaten

Google-AppsGoogle zal eigen applicaties voortaan blokkeren op apparaten die niet zijn gecertificeerd. Het gaat om apparaten die geen geldige Android-licentie hebben, iets dat ook het geval is bij custom roms die veel fanatieke Android-gebruikers zelf installeren.

Mensen die regelmatig zelf een custom rom installeren op hun Android-toestel krijgen te maken met een nieuw probleem. Google heeft namelijk zijn eigen apps geblokkeerd op apparaten die niet gecertificeerd zijn. Veel van jullie hebben dit mogelijk nog niet gemerkt, omdat het gaat om firmware die is gemaakt na 16 maart 2018.

Apparaten die niet gecertificeerd zijn ontvangen van Google een notificatie waarin staat dat je niet kunt inloggen op je Google-account. Om toch te kunnen inloggen moet je het apparaat registreren op een witte lijst. Elke keer als je de custom rom wijzigt zul je je apparaat opnieuw moeten registreren. Het is dus aan te raden om voortaan kleine update over te slaan en alleen de grote updates te downloaden.

Google wil met het nieuwe proces voorkomen dat kleinere fabrikanten Google Apps installeren op apparaten die niet van certificering voorzien zijn. Helaas zijn mensen die gebruik maken van custom roms ook de dupe.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.