Vliegende start Instagram video’s met 5 miljoen uploads

In: Gaat Instagram de strijd aan met Vine? Meldde ik afgelopen maandag dat het gerucht ging dat Instagram het maken en delen van video’s wilde gaan lanceren. Deze is inderdaad afgelopen donderdag gelanceerd en de nieuwe versie van Instagram is inmiddels een feit met 5 miljoen video’s op Instagram na één dag. Op piekmomenten werden er zelfs 40 downloads per minuut geteld.

Het is een veilige zet die aanslaat van Instagram om een nieuw type media toe te voegen, zonder dat het ontwerp of gebruik ervan veranderd. Er zijn al vele bestaande gebruikers van Instagram, waardoor video’s maken en delen de massa bereikt. Diegenen die de fotodienst al gebruiken, kunnen nog steeds filters toepassen op de foto’s en nu ook video’s. Het biedt dus een nieuwe manier aan om u leven te delen online.

En in het delen van wat men meemaakt is de strijd tussen Instagram en Vine het best zichtbaar. Want Instagram die overgekocht is door Facebook speelt de gedeelde video’s probleemloos af in de tijdlijn van Facebook. Op het medium Twitter moeten de video’s van Instagram juist in een apart venster geopend worden. Andersom geldt hetzelfde bij de videodienst Vine van Twitter.

Maar waarschijnlijk kunnen beide diensten goed naast elkaar bestaan, het zijn beide kwalitatieve apps. Vine richt zich daarbij op snelheid met zijn korte en bondige video’s. Instagram juist meer op het fotografische aspect en is wat minder gehaast.


[button link=”https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android” style=”download”]Download nu Instagram versie 4.0[/button]

Instagram vermeld trouwens dat video’s vastleggen op dit moment wordt ondersteund op apparaten met Jellybean (4.1) en hoger. Op alle versies van Android kunnen al wel video’s worden afgespeeld en ze zeggen hard te werken om het vastleggen van video’s op veel meer Android-apparaten beschikbaar te maken.

 

 

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.