Android ROM PixelExperience Stopt Ermee

PixelExperience, een ROM voor Android die de Pixel-ervaring naar andere smartphones brengt, stopt er na zes jaar mee. Dit heeft de eigenaar van de ROM laten weten. Een reden voor het beëindigen van PixelExperience heeft hij niet gegeven.

PixelExperience verscheen in 2017 en is gemaakt door José Henrique en zijn team. Met de PixelExperience ROM wilde Henrique de interface en beste onderdelen van Pixel-smartphones naar andere Android-smartphones brengen. “Vanaf het begin van PixelExperience is het altijd ons doel geweest om gebruikers een naadloze, aanpasbare en veelzijdige Android-ervaring te bieden, die afgestemd is op een breed scala aan apparaten.

Begin dit jaar verschenen bèta-versies van PixelExperience op de markt die zijn gebaseerd op Android 14. José Henrique liet rond dezelfde tijd al wel weten dat hij wat minder actief aan de ROM werkt om zich meer te focussen op “zijn werk en leven“. Het lijkt er nu echter op dat hij zich volledig op deze punten wil gaan focussen.

Henrique laat weten dat de website van PixelExperience blijft bestaan zodat gebruikers de oudere versies van de ROM kunnen blijven downloaden. Er zullen echter geen nieuwe builds meer worden toegevoegd.

Nu we afscheid nemen van de actieve ontwikkeling, wil ik mijn diepste waardering uitspreken voor elk lid van onze gemeenschap, testers, bijdragers en alle supporters. Jouw passie en toewijding zijn de drijvende kracht geweest achter elke mijlpaal die we hebben bereikt.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.