Slimme Apparaten Voor In Huis Die Je Kunt Verbinden Met Je Smartphone

Nest_ThermostatSteeds meer apparaten maken verbinding met een smartphone, om zo bijvoorbeeld belangrijke informatie te delen of de apparaten rechtstreeks vanaf je smartphone te bedienen. We zien de afgelopen jaren vooral een stijgende vraag naar slimme apparaten voor in huis, die onderdeel uitmaken van “Internet of Things (IoT)” en altijd verbonden zijn met het internet en je smartphone. In dit artikel bespreken we een aantal van deze apparaten die het leven in huis een stukje eenvoudiger kunnen maken.

In Nederland is een thermostaat een belangrijk apparaat voor in huis. Met vier seizoenen zullen de binnentemperaturen zonder goeie thermostaat nooit hetzelfde zijn. Gelukkig kun je tegenwoordig slimme thermostaten kopen, zoals de Nest Thermostat, die de temperatuur in huis aanpast aan het leefpatroon van de bewoners. Zo kun je via de smartphone opgeven wanneer je thuiskomt van het werk, zodat de Nest Thermostat de kachel alvast aanzet wanneer je in de auto zit. Hierdoor bereikt de huiskamer de gewenste temperatuur precies op het moment dat je thuiskomt. Je kunt elke dag van de week andere tijden en temperaturen instellen en zelfs wijzigingen doorvoeren wanneer je niet thuis bent. Ben je bijvoorbeeld vergeten de kachel uit te schakelen, dan pak je op het werk even je smartphone en schakel je de kachel uit. Een Nest thermostaat installeren is niet erg ingewikkeld, maar ben je niet “tech-savvy” dan zijn er verschillende bedrijven die je hierbij kunnen helpen.

Een slimme deurbel is een ander product die we in steeds meer huizen tegenkomen en ook aanraden om te installeren. Er is namelijk niks belangrijker dan je huis beveiligen, en een slimme deurbel is een goeie eerste stap voor een veiligere leefomgeving. Een slimme deurbel bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder een camera, een microfoon en een speaker. Wanneer iemand aanbelt kun je op je smartphone gelijk zien wie er aan de deur staat. Wil je of kun je niet naar de deur lopen, dan is het mogelijk om een gesprek te voeren via je smartphone en de speaker in de slimme deurbel. Dit werkt ook wanneer je niet thuis bent. Op deze manier kun je bijvoorbeeld tegen de postbode zeggen dat hij of zij het pakketje achter het huis of bij de buren mag afleveren.

Vrijwel iedereen heeft speakers in huis en deze speakers worden steeds slimmer. Neem bijvoorbeeld de Multiroom WiFi speakers van Teufel, die wij eerder dit jaar hebben getest. Deze speakers kunnen worden aangesloten op je thuisnetwerk, waarna je alle speakers in huis vervolgens met een smartphone-app kunt bedienen. Als je meerdere speakers hebt geïnstalleerd kun je op je smartphone aangeven in welke kamer je bepaalde muziek wilt afspelen. Hierbij maakt het niet uit waar je op dat moment in huis zit, omdat de verbinding via het thuisnetwerk loopt. We raden aan om onze review te lezen om meer te weten te komen over de Multiroom speakers en de voordelen hiervan.

Er zijn nog een hoop andere apparaten voor in huis die je tegenwoordig eenvoudig kunt verbinden met je smartphone. Neem bijvoorbeeld de onlangs aangekondigde slimme rolgordijnen van IKEA. Wat voor slimme producten gebruiken jullie in huis? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.