Review Teufel Multiroom Speakers: Hoge Kwaliteit Muziek In Alle Kamers

Teufel Multiroom Speakers ReviewTeufel is een Duits audio bedrijf waarbij zowel de geluidskwaliteit als de uitstraling en bouwkwaliteit doorgaans dik in orde zijn. Op de redactie waren wij dan ook erg enthousiast toen wij de kans kregen om de multiroom wifi-speakers van het bedrijf te testen. Wij hebben de afgelopen maand de Teufel One S, de Teufel One M en de Teufel Stereo M gestest en in deze review lees je over onze bevindingen.

Wat zijn Multiroom WiFi speakers?
Zoals de naam al doet vermoeden zijn de multiroom WiFi speakers gemaakt voor gebruik in verschillende kamers. Dit wil zeggen dat je in de slaapkamer bijvoorbeeld de Teufel One S plaatst, in de keuken de Teufel One M en in de woonkamer de Teufel Stereo M. Vervolgens sluit je de speakers via WiFi aan op het thuisnetwerk, waarna je de speakers vanuit elke ruimte kunt bedienen vanaf al je mobiele apparaten, zoals je smartphone of tablet. Zo kun je muziek streamen naar de speaker in de keuken wanneer je aan het koken bent en de audio van een leuke actiefilm afspelen op de speaker in de woonkamer. Het hele systeem is gemaakt om met zo weinig mogelijk handelingen audio af te spelen op de juiste locatie in je huis.

Hoe werkt het?
Voordat wij de speakers konden testen moesten wij de speakers natuurlijk eerst installeren. Een multiroom audiosysteem opzetten klinkt als een hele onderneming, maar gelukkig heeft Teufel er alles aan gedaan om het zo simpel mogelijk te houden. Je hoeft geen techneut te zijn om de speakers aan te sluiten en te “installeren” op je thuisnetwerk.

Teufel Multiroom Speakers Review 2

Het koppelen van de speakers aan het netwerk gaat als volgt. Download de Teufel-app (beschikbaar voor Android en iOS) en meld je aan bij het desbetreffende netwerk. De app geeft je vervolgens aanwijzingen om je speaker aan te sluiten. Op de speaker zelf zit aan de achterkant een setup knop. Deze moet je op een gegeven moment activeren (led op voorkant gaat knipperen). Nadat de app de speaker gevonden heeft kun je de speaker in het netwerk aanmelden en een naam geven. Dit doe je ook voor de volgende speakers (zelfde netwerk aangeven). Vervolgens kun je speakers koppelen of zelfstandig houden. Dat is alles, de speakers zijn nu klaar om muziek af te spelen. Mocht je meer hulp nodig hebben tijdens het installeren, dan kun je dit filmpje kijken op de website van Teufel.

Teufel Multiroom Speakers Review 6

De speakers zijn geïnstalleerd, wat nu?
Nu je de speakers hebt aangesloten op je thuisnetwerk kun je op vele manieren luisteren naar muziek. Zo heb je via de Teufel-app bijvoorbeeld toegang tot een ruime keuze internet radiozenders en albums, maar ook diensten als Spotify, Napster en Soundcloud die je naar een Teufel-speaker naar keuze kunt streamen. ondersteuning voor Google Cast ontbreekt helaas. Naast internet kun je ook fysiek een apparaat aansluiten aan de Teufel muzieksystemen (aux; koptelefoonaansluiting of usb). Deze ingangen zijn bij alle drie de Teufel systemen beschikbaar. Als laatste kun je nog via bluetooth een apparaat koppelen aan de Teufel soundsystemen. Kortom, er is altijd wel een manier om de speakers te koppelen aan het gewenste apparaat.

De muziek kun je dus bedienen met je smartphone of ander apparaat, maar de speakers zijn zelf ook voorzien van play/pauze, skip, volume en preset toetsen. Met de preset toetsen kun je eenvoudig en snel favoriete zenders of playlists opstarten. Dit is een zeer handige functie voor wanneer je snel je favoriete muziek wilt afspelen.

Teufel Multiroom Speakers Review 7

Waarom kiezen voor deze speakers?
Na de Teufel Multiroom speakers meer dan een maand te hebben getest hebben we besloten om de huidige speakers in ons huishouden te vervangen met de speakers van Teufel. We vinden vooral het design en uiterlijk van de speakers (voornamelijk de One M en de One S) erg mooi. De speakers passen zeer goed bij een modern interieur, maar dankzij de uitstraling zou het ook in een retro omgeving niet misstaan. Het wit van de kast contrasteert goed met de zwarte vlakken van de speaker. De zwarte uitvoering zouden we om deze reden niet hebben gekozen. Uiteraard is dit een persoonlijke voorkeur en is het goed mogelijk dat een zwarte speaker in een ander interieur wel mooi staan.

Teufel Multiroom Speakers Review 1

Daarnaast is het geluid natuurlijk ook erg belangrijk. Deze is goed en ruimtelijk. Ook de compactheid van de speakers vinden we erg handig, waardoor je de speakers makkelijk overal kunt plaatsen. Verder is het gebruikersgemak natuurlijk ook erg aantrekkelijk. Zo zijn de speakers zeer eenvoudig te installeren en te bedienen, en is het systeem erg makkelijk uit te breiden. Zodra een speaker is aangemeld hebben alle gebruikers binnen hetzelfde netwerk direct toegang tot de speaker. Gebruikers hoeven alleen maar een app te installeren om met de speakers aan de slag te kunnen. Geen gedoe voor nieuwe gebruikers en ideaal voor mensen met minder technische kennis. Als laatste voelen de speakers zeer stevig en degelijk aan en verwachten wij dat de speakers nog vele jaren meegaan. Kortom genoeg redenen om te kiezen voor een multiroom speaker van Teufel. Overigens vinden we de Stereo M wel wat gewoontjes qua uitstraling, maar het geluid is uitstekend.

Teufel Multiroom Speakers Review 3

Hieronder nog even een aantal punten van de verschillende speakers op een rijtje.

Algemeen
Verbinden met de speakers kan via WiFi, Bluetooth 4.2 of via een kabel. De speakers hebben een strakke en chique uitstraling met een robuuste behuizing. De geluidskwaliteit is bij alle drie de speakers zeer goed, zolang je de speakers voor de juiste doeleinden gebruikt
Zo is de Teufel One S ideaal voor kleinere ruimtes terwijl je de Stereo M het beste kunt plaatsen in je woonkamer.

Teufel One S.

– Zeer compacte, lichte en handige speaker. Overal plaatsbaar. Het geluid is prima voor kleinere ruimtes, zoals de keuken of slaapkamer. Strakke vormgeving. De speaker heeft touch sensitive toetsen om de muziek en volume mee te bedienen. De One S levert een vermogen van 40 Watt.
– De One S meet 8,6cm bij 18cm bij 16,7cm.

Teufel One M.

– Mooie speaker met een strakke en retro uitstraling. Ook speakers aan de zijkant van de kast. Past erg mooi in een strak interieur. Het geluid is zeer goed, ruimtelijk en vol. Bass dik in orde en overheerst niet. Ideaal voor in de slaapkamer, maar ook geschikt voor grotere ruimtes, zoals een woonkamer. De speaker levert een vermogen van 125 Watt. De speaker heeft net als de One S touch sensitive toetsen.
– De One M meet 19cm bij 42cm bij 20,5cm.

Teufel Stereo M.

– Grotere speakers met een standaard uitstraling, maar wel met een mooie afwerking. Frontjes zijn te verwijderen, zodat je de luidsprekers zelf kan laten zien. De Stereo M bestaat uit twee speakers, zodat je in je huiskamer stereogeluid kunt creëren, wat ideaal is voor het kijken van films. Het geluid is vol en de bassen komen zeer goed tot hun recht. En natuurlijk komt het stereogeluid goed tot uiting. De Stereo M heeft een vermogen van 300 Watt en meet 43cm bij 21cm bij 37cm.

De Stereo M komt echter wel met een paar kleine nadelen:
– Zo is de speaker niet op te hangen, wel standers beschikbaar.
– De XLR-kabel tussen de speakers is erg dik.
– En aan de Stereo M hangt een flink prijskaartje

Prijs
De Teufel One S is op dit moment verkrijgbaar voor €199,99. Voor de Teufel One M betaal je momenteel €389,99. De Teufel Stereo M kost €799,99. Alle drie de speakers zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.