Epic Games: Fortnite Voor Android Niet Via De Play Store Te Downloaden

Fortnite-AndroidEen aantal dagen geleden schreven wij dat er aanwijzingen waren gevonden dat Fortnite niet in de Play Store zal verschijnen. Inplaats daarvan moeten spelers het spel downloaden via de website van Epic Games. Epic Games heeft nu bekendgemaakt dat dit inderdaad het geval zal zijn.

Epic Games zou dit besluit hebben genomen om financiële redenen en voor de directe klantrelatie. Zo schreven wij in het vorige bericht dat Epic Games 30% van de omzet moet afstaan aan Apple en Google. Zo stopt Apple elke dag ongeveer 600.000 dollar van de in-app aankopen binnen Fortnite in eigen zak. Door het spel voor Android op de eigen site aan te bieden hoeft de ontwikkelaar dergelijke bedragen niet af te staan aan Google.

Epic-ceo Tim Sweeney zegt het volgende. “Dertig procent is disproportioneel als je kijkt naar de dienst die de appwinkels leveren, zoals het verwerken van betalingen en het leveren van bandbreedte en klantenservice.

Volgens Sweeney hoeven Android-gebruikers zich geen zorgen te maken over de veiligheid als mensen Fortnite niet direct uit de Play Store kunnen downloaden. Gebruikers moeten een installer van het spel downloaden op de website van Epic Games.

Sweeney heeft niet bekendgemaakt wanneer het spel zal worden uitgebracht voor Android, maar volgens de geruchten zal Fortnite tegelijk met de Galaxy Note 9 worden gelanceerd op 24 augustus. Het spel zal de eerste 30 dagen exclusief te spelen zijn op de Galaxy Note 9.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.