Gamen op de mobiele telefoon wordt steeds toegankelijker

Niantic-Pokemon-GoGamen is iets dat veel mensen dagelijks met veel plezier doen. Terwijl gamen voorheen vooral op consoles zoals de Playstation en de Xbox gebeurde, is ook het gamen op de smartphone steeds populairder aan het worden. Logisch, want gamers op de smartphone krijgen steeds meer mogelijkheden. Terwijl het aanbod spellen voor de mobiele telefoon voorheen beperkt was tot spelletjes als snake, is dit tegenwoordig al lang niet meer het geval. Je kunt allerlei verschillende games spelen, van First Person Shooters tot aan 2D platform spellen. Er zijn dan ook games van Belgische komaf beschikbaar!

Smartphones die beter presteren

De belangrijkste reden waarom gamen op de mobiele telefoon steeds toegankelijker wordt, is het feit dat de smartphones steeds krachtiger worden. De telefoontjes van tien jaar terug hadden de spellen die we nu spelen natuurlijk nooit aangekund. Echter, ontwikkelt de techniek zich razendsnel op dit gebied. Zo zijn de processors van de moderne smartphone bijvoorbeeld ontzettend krachtig. De smartphones van nu zijn net kleine computers. Ook grafisch kunnen de smartphones steeds meer hebben. Hierdoor kunnen er ook daadwerkelijk spellen ontwikkeld worden voor de smartphone.

Ontwikkelingen op het gebied van games

Andere ontwikkelingen maken het gamen op de smartphone ook steeds interessanter. Zo worden ontwikkelaars er bijvoorbeeld steeds handiger in om een goed systeem te maken om de spellen te besturen. Veel games zijn bijvoorbeeld van een virtuele gamepad voorzien. Op deze manier wordt het zelfs mogelijk om first person games te spelen op de smartphone.

Ook augmented reality is een interessante ontwikkeling voor het gamen op de smartphone. Pokémon Go is een goed voorbeeld van hoe augmented reality en gamen hand-in-hand gaan. Dit is een spel dat GPS en augmented reality goed met elkaar combineert. Dit werkt met een smartphone zelfs nog veel beter dan met een gameconsole, omdat een smartphone beschikt over GPS en erg mobiel is. Bovendien heeft het gamen op de smartphone nog veel meer voordelen. Je kunt namelijk altijd en overal gamen met de smartphone, zelfs tijdens je lunchpauze. Het is dus helemaal niet gek dat het gamen op de smartphone steeds populairder wordt en dat ontwikkelaars zich steeds meer op de smartphone richten.

Negatieve punten daarentegen zijn nog steeds wel de gebruiksvriendelijkheid van telefoons vergeleken met die van consoles. Consoles werken vele malen preciezer en fijner. Ook het grote scherm van en console is enorm fijn.

Smartphone games maken enorme stappen, maar of dit de populariteit van gameconsoles ondermijnt valt nog maar te betwijfelen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.