“Google Rankt Fabrikanten Op Update-snelheid Android”

Android-6.0-MarshmallowGoogle doet steeds meer zijn best om te voorkomen dat smartphonefabrikanten laks omgaan met het uitbrengen van nieuwe Android-updates. Dit jaar lijkt Google stilletjes een nieuwe tactiek te hebben ontwikkeld om fabrikanten te dwingen Android-updates uit te brengen.

Fabrikanten hebben vaak veel tijd nodig om de nieuwste Android-versie uit te rollen naar de smartphones en tablets. Dit komt meestal doordat de fabrikant eerst nog allerlei wijzigingen wil doorvoeren, of simpelweg door laksheid. Ook is het niet goedkoop om deze updates uit te rollen, waardoor fabrikanten vaak alleen de nieuwste toestellen wil voorzien van nieuwe updates. Dit is slecht voor zowel Google als voor de consument. Google doet daarom steeds meer zijn best om fabrikanten te pushen Android-updates uit te rollen. Meer dan de helft van alle Android-toestellen draait nog op een Android-versie ouder dan 2,5 jaar. Slechts 7.5 procent van de toestellen draait op de nieuwste Android-versie.

Sinds de zomer van vorig jaar, toen de gevaarlijke Stagefright-lek in Android werd ontdekt, rolt Google maandelijks een beveiligingsupdate uit. Nexus-toestellen ontvangen deze gelijk, maar het kan langer duren voordat andere fabrikanten deze update ook uitrollen.

Google heeft al verschillende maatregelen doorgevoerd, waaronder de regel dat nieuwe toestellen niet met een oude versie van Android op de markt mogen worden gebracht. Google heeft echter een nieuwe manier bedacht om fabrikanten te pushen updates op tijd uit te rollen. Google werkt namelijk aan een lijst waarin wordt bijgehouden welke smartphonefabrikanten er een goed updatebeleid op na houden en welke juist niet. Deze lijst is momenteel niet openbaar, maar het is goed mogelijk dat deze lijst op een later tijdstip wel zal worden vrijgegeven of dat deze “per ongeluk” uitlekt.

Geen enkele fabrikant wil onder aan deze lijst staan, omdat dit de fabrikant een slechte naam geeft. Een slechte naam zorgt voor minder klanten en minder inkomsten. Hopelijk geeft dit fabrikanten een extra push en zien we hierdoor steeds sneller de nieuwste Android-versies op onze toestellen binnenkomen.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.