Nieuwe Galaxy Note Krijgt Dual-edge Display

samsung-galaxy-note-6De nieuwe Samsung Galaxy Note, die onder de naam Galaxy Note 6 of Galaxy Note 7 op de markt zal verschijnen, zal worden voorzien van een dual-edge display. De productie van de phablet start in juli.

De naam van de Galaxy Note 5-opvolger is nog niet bekend, maar de phablet zal volgens de geruchten in augustus worden uitgebracht. Een gelekte render toonde de datum 2 augustus voor het Unpacked-evenement en de bekende lekker @evleaks noemde ook augustus als introductiemaand.

De Koreaanse website ET News claimt dat Samsung inmiddels is begonnen met het bestellen van componenten, zodat het bedrijf in juli de productie van de nieuwe Galaxy Note kan starten. Samsung zou in twee maanden tijd 5 miljoen toestellen willen produceren. Vorig jaar had de fabrikant nog drie maanden nodig om zoveel toestellen te produceren. Het lijkt er dus op dat Samsung verwacht veel exemplaren te verkopen. Vermoedelijk heeft Samsung de productie ook opgeschroefd omdat de nieuwe Galaxy Note ook in Europa zal worden gelanceerd. De huidige Galaxy Note 5 is hier namelijk niet verkrijgbaar.

Samsung start de productie van de Galaxy Note dit jaar vroeger dan voorgaande jaren, omdat de fabrikant de phablet direct na de introductie zou willen verkopen. Een vroegere lancering resulteert doorgaans in meer verkopen.

Volgens de geruchten krijgt de nieuwe Galaxy Note ook een gebogen dual-edge scherm. Gebogen schermen hebben volgens een bron binnen de display-industrie “als grote voordeel dat ze kunnen zorgen voor een nieuw ontwerp“. “Het gebruik van een soortgelijk scherm duidt er op dat Samsung een grote verandering in het ontwerp van de telefoon graat brengen.

Op het internet duiken regelmatig geruchten op over de specificaties van Samsung’s phablet. Zo krijgt de nieuwe Note vermoedelijke een water- en stofdichte behuizing, een irisscanner, een 5,8-inch AMOLED display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, een Exynos-processor, 6GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 4000mAh accu en een 12 megapixel camera aan de achterkant. De phablet draait op Android 6.0 (Marshmallow).

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.