“Samsung Stapt Over Van ARM Naar Nvidia Of AMD”

Samsung Exynos processorVolgens de laatste geruchten wil de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung voor zijn nieuwste Exynos-processor geen grafische chip van ARM gebruiken. Inplaats daarvan wil Samsung de GPU-technologie van Nvidia of AMD licenseren.

Samsung produceert al jaren eigen Exynos-chipsets, die onder andere aanwezig zijn in de Galaxy S6, S7 en Note 7. De grafische chip is echter afkomst van ARM, een groot bedrijf dat allerlei chipsets in de Mali-lijn levert aan Samsung.

Twee jaar geleden berichtten websites dat Samsung minder afhankelijk wil worden van externe partijen en daarom eigen grafische chips zou willen ontwikkelen voor onder andere de Note 5 en de S6 Edge+. Dit is echter nooit gelukt en er is sindsdien geen nieuwe informatie opgedoken.

Nu is er onlangs een nieuw bericht opgedoken via de website Sammobile. Volgens Sammobile werkt Samsung nog steeds aan een eigen grafische chip, en is de fabrikant in gesprek met zowel Nvidia en AMD. Samsung wil de GPU-technologie van één van de twee bedrijven namelijk licenseren, zodat Samsung delen van de chipset mag gebruiken.

Het is nog onduidelijk voor welk bedrijf Samsung kiest. Momenteel lijkt de voorkeur te liggen bij Nvidia, omdat het bedrijf de krachtige Pascal-architectuur gebruikt. AMD maakte onlangs echter indruk met de Polaris-architectuur in de PlayStation 4 Pro.

Samsung zal de samenwerking met ARM nog niet gelijk stoppen. Samsung wil de eigen chips met ondersteuning voor HSA en CDMA-netwerken namelijk pas in september van 2017 testen, om vervolgens de Galaxy S9 uit te rusten met de chip.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.