Eerste Nieuwe Functie Android Q Uitgelekt

Android-PWe verwachten later deze maand de officiële introductie van Android P, maar er is nu mogelijk al informatie over Android Q uitgelekt. Uit openbare broncode zou blijken dat Android Q automatisch landcodes aan telefoonnummers toevoegt.

Op 14 maart, de internationale Pi-dag, verwachten we dat Google Android P zal introduceren. Android P brengt onder andere ondersteuning voor een inkeping ‘notch’ aan de bovenkant van het scherm met zich mee. Ook hebben applicaties die op de achtergrond draaien voortaan geen toegang meer tot de camera. Er is nu echter ook al informatie opgedoken over Android Q, een Android-versie die waarschijnlijk pas over meer dan een jaar zal worden aangekondigd.

XDA-Developers heeft in de openbare code van Android P een aanwijzing gevonden naar  een nieuwe functie die zal worden toegevoegd aan Android Q. De functie heet ‘assisted dialing’ en kan landcodes van telefoonnummers automatisch toevoegen. Assisted dialing is vooral handig voor mensen die vaak internationaal reizen en moeten bellen. Ingetoetste telefoonnummers zullen automatisch worden gecorrigeerd met de juiste landcode ervoor, waardoor je niet meer handmatig landcodes aan al je contacten hoeft toe te voegen.

Android-Q-landcodes

Misschien denk je dat deze functie al lang bestaat, maar dat komt doordat verschillende fabrikanten deze functie zelf toevoegen aan hun Android-schil. Ook is de functie onlangs toegevoegd aan de Google Telefoon-app. Het automatisch toevoegen van de landcodes is echter nog geen standaard functie in Android zelf.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *