“Intel Doet Mogelijk Bod Op Broadcom”

IntelVolgens The Wall Street Journal is Intel zich aan het voorbereiden voor een grote overname. Intel zou verschillende bedrijven op het oog hebben, waarvan Broadcom één is.

Intel, Broadcom en Qualcomm zijn drie grote chipfabrikanten en concurrenten van elkaar. Broadcom kijkt al een tijdje naar een mogelijke fusie met Qualcomm. Deze combinatie zou een serieuze concurrent maken voor Intel. Daarom kijkt Intel zelf ook naar mogelijkheden om het bedrijf uit te breiden met een overname van een ander bedrijf.

Volgens bronnen bespreekt Intel onder andere of een overname bod op Broadcom mogelijk is. Dit bod zou Intel willen doen wanneer Broadcom en Qualcomm dichtbij een deal komen. Mocht Broadcom dit bod niet accepteren, dan zou Intel een reeks kleinere overnames doen om de positie van Intel te versterken. Welke kleinere bedrijven Intel in gedachten heeft is nog onduidelijk.

Er is op dit moment veel aan de hand in de chip-wereld. Broadcom heeft interesse in een overname van Qualcomm, Qualcomm wil het Nederlandse NXP overnemen en Intel wil daarom zijn positie versterken door ook bedrijven over te nemen. Toezichthouders maken zich echter wel zorgen om deze grote overnames. Vooral van een samengaan van Broadcom en Qualcomm zijn veel partijen geen voorstander. Zo wil de Amerikaanse overheid kijken of er gevolgen zijn voor de staatsveiligheid. Qualcomm heeft overigens wel twee keer een bod van Broadcom afgewezen, waardoor een overname nog ver weg lijkt te zijn.

via [bnr]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.