Toch Geen Vingerafdrukscanner Onder Scherm Samsung Galaxy Note 9?

Vivo ApexZes maanden geleden spraken we al over een mogelijke vingerafdrukscanner onder het scherm van de aankomende Galaxy Note 9. De bron die dit bericht een half jaar geleden deelde schrijft nu echter dat dit toch niet het geval zal zijn.

De integratie van de vingerafdrukscanner in het scherm van een smartphone lijkt de trend van 2018 te worden. We verwachten dit jaar onder andere smartphones van Huawei, Xiaomi en Vivo die allemaal zijn uitgerust met een dergelijke vingerafdrukscanner. Samsung kan natuurlijk niet achterblijven en zal deze technologie zo snel mogelijk inbouwen in Samsung’s vlaggenschip-toestellen. KGI Securities schrijft nu echter dat de Galaxy Note 9 nog geen vingerafdrukscanner onder het scherm krijgt.

Samsung zou de ultrasonische oplossing van Qualcomm of de optische van onder andere Synaptics nog niet in de Galaxy Note 9 implementeren, omdat deze scanners nog niet voldoen aan Samsung’s standaarden. Zo zijn de scanners minder snel en betrouwbaar dan een traditionele vingerafdrukscanner in de thuisknop of aan de achterzijde van de smartphone. Ook kan een screenprotectors of verschillende omgevingen invloed hebben op de werking van de scanner. Een top-merk als Samsung wil geen hardware gebruiken dat niet 100 procent perfect werkt.

Bronnen geven dezelfde reden voor het ontbreken van een dergelijke vingerafdrukscanner op de Galaxy S9 en S9+. KGI verwacht wel dat de Samsung-toestellen in de toekomst een vingerafdrukscanner onder het scherm krijgen en dat de Zuid-Koreaanse fabrikant hierin leidend zal zijn. De eerste toestellen krijgen we echter op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2019 te zien, aldus de bron.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.