Review Xiaomi Yeelight WiFi Lamp

Xiaomi-Yeelight-review-1Regelmatig schrijven wij een review over een smartphone, maar af en toe kijken wij ook naar interessante accessoires. Vandaag bekijken wij de Xiaomi Yeelight (2e generatie), een lamp voor in de slaapkamer die je kunt bedienen via je smartphone of thuisnetwerk.

Inhoud
Xiaomi-Yeelight-review-2Normaal kijken wij eerst altijd even naar de inhoud van de verpakking, maar bij de Xiaomi Yeelight zijn we snel uitgepraat. In de verpakking vinden we namelijk alleen de Yeelight lamp, een power adapter en een handleiding. Deze handleiding is overigens in het Chinees, dus veel zul je hier niet aan hebben.

Design en Functies
Lampen die je kunt bedienen met een smartphone zien we steeds vaker op de markt verschijnen. De populariteit van dergelijke lampen groeide vooral na de introductie van de Philips Hue, maar er zijn de afgelopen jaren veel alternatieven uitgebracht, die vaak voor minder geld over de toonbank gaan. De Yeelight van Xiaomi is één van deze alternatieven.

De Yeelight is vooral geschikt voor in de slaapkamer op je nachtkastje, maar je kunt de lamp uiteraard overal gebruiken. Zo is de lamp ook ideaal voor op je bureau of als extra verlichting wanneer je op de bank een boek aan het lezen bent. Je kunt de lamp gebruiken in drie verschillende modus, namelijk ‘reading light’, ‘colored light’ en ‘color flow’.

  • In de reading light-mode kun je kiezen voor koud of warm licht dat ideaal is voor het lezen van een boek.
  • In colored light-mode kun je zelf een kleur kiezen om de ideale sfeerverlichting te creëren. Je hebt de keuze uit maar liefst 16 miljoen kleuren.
  • In de color flow-mode kun je de lamp tussen vier zelf geselecteerde kleuren laten wisselen.

Xiaomi-Yeelight-review-5

De Yeelight heeft een metalen onderkant en aan de bovenkant zit een touch-paneel waarmee je de lamp kunt bedienen. Het geheel voelt degelijk aan. Voor de bediening zijn slechts twee knoppen aanwezig, één waarmee je de lamp aan en uit kunt zetten en één om de kleur van de lamp mee te veranderen. Je kunt de intensiteiten van de lamp aanpassen door met je vinger langs de rand van het touch-paneel te vegen. Je dimt het licht door tegen de klok in te vegen en versterkt het licht door in de tegengestelde richting te vegen. Dit werkt erg prettig en geeft je veel controle over de felheid van de lamp. Het touch-paneel kan ook worden gebruikt om preciezer een kleur te selecteren. Dit doe je door de kleur-knop ingedrukt te houden en met je vinger links of rechts te vegen over het touch-paneel.

Om je nog meer controle te geven heeft Xiaomi een smartphone-app uitgebracht. Je kunt via Bluetooth verbinding maken met de lamp en met de bijbehorende app de kleuren en intensiteit aanpassen. Ook kun je een timer instellen, zodat de lamp na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt of altijd aan is op tijden dat je thuis bent.

Xiaomi-Yeelight-review-3

Doordat de Xiaomi Yeelight kan worden aangesloten op een WiFi-netwerk, is het ook mogelijk om de lamp te integreren in het Mi Home ecosystem. Hierdoor kun je de lamp bijvoorbeeld bedienen via een sensor of WiFi-knop van Xiaomi. Wij hebben deze producten echter niet in huis, dus wij hebben dit niet kunnen testen.

De Xiaomi Yeelight heeft geen ingebouwde accu en moet dus altijd aangesloten zijn aan de power adapter. Het zou een leuke toevoeging zijn geweest om de lamp ook los te gebruiken, zodat je meer vrijheid hebt over waar je de lamp kunt neerzetten.

De lamp in de Xiaomi Yeelight heeft een levensduur van maar liefst 20.000 uur en een kleurtemperatuur van 1700K tot 6500K. Er is ondersteuning voor Android 4.4 en hoger of iOS 8.0 en hoger.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
Xiaomi-Yeelight-review-4Al met al is de Xiaomi Yeelight een zeer prettige toevoeging op een nachtkastje of bureau. De lamp is compact en fel, de instelmogelijkheden zijn eindeloos en de controle via de smartphone-app werkt vlekkeloos. Ook is het leuk dat de Yeelight onderdeel is van het Mi Home ecosysteem, waardoor je de lamp kunt verbinden met andere producten van Xiaomi. De enige opmerking die wij hebben is het ontbreken van een ingebouwde accu, alhoewel dit voor de meeste mensen geen probleem zal zijn.

Voordelen
– mooi design
– handzaam formaat
– veel instelmogelijkheden

Nadelen
– Chinese handleiding
– geen ingebouwde accu

Je kunt de Xiaomi Yeelight (2nd Gen) hier kopen voor €49.74.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.