“Facebook Komt Volgende Week Met Eigen Slimme Speaker”

FacebookAmazon heeft deze week aan aantal nieuwe slimme speakers aangekondigd, maar binnenkort kunnen we ook een slimme speaker van Facebook verwachten. Volgend Cheddar zou de presentatie van de zogeheten Portal-speaker namelijk volgende week plaatsvinden.

Volgens bronnen van Cheddar zal Facebook volgende week een eigen slimme speaker introduceren. Een exacte datum kon de bron nog niet geven. Geruchten over een slimme speaker van Facebook gaan al lang rond. Zo waren er eerder dit jaar geruchten over een introductie in mei tijdens de F8-ontwikkelaarsconferentie. Dit ging toen niet door vanwege het misbruikschandaal met Cambridge Analytica.

Facebook komt mogelijk met twee verschillende versies van de Portal-speaker. Eén versie met een klein scherm en één versie met een groter aanraakscherm. De apparaten zouden ondersteuning hebben voor Amazon’s spraakassistent Alexa. Ook is het mogelijk om met de speaker video-gesprekken te voeren. Hiervoor is een ingebouwde camera aanwezig, die via kunstmatige intelligentie mensen kan herkennen.

De Portal-speakers komen volgens de geruchten op de markt voor 300 dollar en 400 dollar. Het is nog onduidelijk of de speakers ook in de Benelux op de markt zullen verschijnen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *